Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kostenbesparing niet leidend bij keuze voor managed services

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 29 mei 2009 08:10 uur

OutsourcingAutomatisering binnen het bedrijfsleven is de afgelopen jaren niet alleen belangrijker geworden, maar ook veel complexer. Een groeiend aantal ondernemingen kiest er daarom voor om IT-ondersteuning als dienst af te nemen. Ondanks dat kostenbesparingen binnen het huidige economische klimaat uiteraard een aandachtspunt is voor de meeste organisaties, blijkt dit vaak niet het belangrijkste motief te zijn om te kiezen voor managed services. Portland Europe heeft de huidige ontwikkelingen op het gebied van managed services binnen de Benelux-markt samen met het onafhankelijke MarketCap in kaart gebracht en identificeert de vijf belangrijkste motieven voor ondernemers om te starten met managed services:

1. Flexibiliteit van de IT-omgeving
Ontwikkelingen op het gebied van IT gaan snel. Voor ondernemingen betekent dit dat het soms lastig in te schatten is of investeringen in bepaalde technologie op lange termijn rendabel zijn. Door IT uit te besteden aan externe partijen blijft de onderneming flexibel en kan op ieder moment besloten worden om een nieuwe weg in te slaan, zonder dat dit opnieuw grote investeringen vergt. Vooral voor middelgrote ondernemingen blijkt dit een belangrijk argument om te starten met managed services.

2. Verhogen van de continuïteit
Om het bedrijfsnetwerk te onderhouden en er voor te zorgen dat dit up-to-date blijft, is expertise noodzakelijk. Veel organisaties kiezen voor managed services, omdat zij verwachten dat een externe partij de continuïteit kan verbeteren.

3. Focus op core business
De uitdrukking ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is al jaren oud, maar blijkt nog altijd actueel. IT wordt door veel organisaties gezien als een noodzakelijk kwaad om bedrijfsprocessen efficiënt en effectief te laten zijn. Steeds meer organisaties komen tot het inzicht dat zij onvoldoende expertise hebben op dit vlak om zelf zorg te dragen voor het beheer van de IT-infrastructuur en de technische ondersteuning. Zij richten zich liever op hun core business en besteden deze werkzaamheden daarom uit.

4. Kostenbesparing
Ondanks dat kostenbesparing niet de primaire reden is, blijft dit wel een belangrijk argument voor ondernemingen wanneer zij overwegen om gebruik te gaan maken van managed services. Een groot voordeel van managed services is dat de IT-kosten beter beheersbaar zijn. Vooral voor het midden- en kleinbedrijf is het uitbesteden van IT-diensten daarom een aantrekkelijk alternatief.

5. Geen zorgen om onderhoud
Het implementeren van nieuwe updates, het uitvoeren van patches en het aanpassen van instellingen is een tijdrovende klus. Wanneer de IT-infrastructuur niet goed onderhouden wordt, gaat dit vaak ten koste van de productiviteit van medewerkers of de beveiliging van cruciale bedrijfsgegevens.

ISPam.nl Job board

Jasper van Dam, 4 maart 2010 11:56 am

Beste,

Ik ben voor mijn afstuderen bezig met een onderzoek naar managed services en de betreding/benadering van markten. Is dit rapport gepubliceerd ergens te vinden?

Alvast bedankt

Jasper van Dam

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?