Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN haalt IETF-bijeenkomst naar Nederland

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 18 juni 2009 08:01 uur

IETFSIDN en ISOC kondigen  aan dat de 78e IETF-bijeenkomst van 25 tot en met 30 juli 2010 in Maastricht georganiseerd zal worden. De IETF (Internet Engineering Task Force, onderdeel van ISOC) is een open, internationale gemeenschap van vooraanstaande internetexperts die zich bezig houden met de ontwikkeling, architectuur en standaardisering van het internet. Dat we kunnen internetten en mailen hebben we voor een groot deel aan de IETF te danken. Drie keer per jaar wordt ergens in de wereld een IETF-meeting georganiseerd, waar zo’n 1.200 deelnemers uit ruim 50 landen aan deelnemen.

Naast SIDN leveren ook Denic (.de), AMS-IX, RIPE en NLnet Foundation een bijdrage aan deze bijeenkomst. Daarnaast wordt door SURFnet de connectiviteit voor de bijeenkomst verzorgt.

Volgens Frank Heemskerk, Staatssecretaris van Economische Zaken, zijn dit soort evenementen belangrijk om Nederland voor het oog van de wereld te profileren als dé ICT-gateway van Europa. ”Als het gaat om het internet spelen we een belangrijke rol. Zo is de Europese organisatie die verantwoordelijk is voor het uitdelen van IP-adressen (RIPE NCC) gevestigd in Nederland. Ook herbergt Nederland het grootste internetknooppunt ter wereld (AMS-IX) en is het .nl-domein een van de grootste landendomeinen. Daarnaast zijn er talloze onderzoeksinstellingen zoals TNO en SURFnet actief betrokken bij de ontwikkeling van het internet. Een IETF-meeting in Nederland organiseren past bij die reputatie en wij ondersteunen dit initiatief dan ook van harte.”

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: “Voor de ontwikkeling van het internet is het werk dat door de IETF wordt verzet onontbeerlijk. De internetstandaarden, die door de IETF worden ontwikkeld, maken het Internet zoals we dat vandaag de dag kennen en waar we allemaal dagelijks gebruik van maken. Wij vinden dan ook dat het hosten van dit event past in de reputatie van Nederland als vooraanstaand ICT land. Dit biedt Nederlandse bedrijven en internetexperts de unieke kans deze open bijeenkomst te bezoeken. In 1993 werd de eerste internationale IETF-meeting in Nederland georganiseerd maar dat was tot nu ook de laatste keer dat ze in Nederland waren, het is dus weer de hoogste tijd!”

ISPam.nl Job board

harm, 18 juni 2009 10:24 am

wat heeft SIDN nu precies gedaan dan om die meeting naar hier te krijgen...?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...