Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Airco storing in Tele2 Gyrocenter door warm weer [update]

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 3 juli 2009 08:09 uur

TELE2In het AMS-2 datacentrum van Tele2, ook wel bekend als het Gyrocenter door zijn ligging aan de Gyroscoopweg, is gisteren de airconditioning in diverse suites uitgevallen. Verschillende providers zagen daarom de temperaturen oplopen. Een enkeling moest zelfs noodgedwongen zijn servers tijdelijk uitzetten.

De storing begon rond 15.30 uur door een probleem aan de mechanische koelinstallatie. Als een reactie hierop schakelden alle zogenoemde CRAC-units (computer room air conditioning) zichzelf uit. Hierdoor liep de temperatuur in enkele ruimten snel op tot 40 graden Celsius. Nadat Technici van Tele2 het probleem opgelost hadden, kon de mechanische koelinstallatie weer worden ingeschakeld. In rooms 2.17 en 2.21 was hierdoor de koeling weer hersteld rond 16.10 uur. In room 2.20 duurde dit een half uur langer. Het is niet uitgesloten dat meer ruimten van het datacentrum getroffen zijn door de storing.

Enkele providers, waaronder PCextreme, moesten noodgedwongen apparatuur uitschakelen omdat het te warm werd. Om 16.00 uur melde PCextreme het volgende op haar NOC-pagina: “Een deel van de onderliggende storage is uitgeschakeld vanwege de hoge temperatuur. Hierdoor is een deel van alle websites niet beschikbaar”. Het heeft nog enige tijd geduurt voor de temperatuur in de ruimte weer normaal was.

Update 17:30 uur: De storing is veroorzaakt door de hoge temperatuur van de buitenlucht. Hierdoor kon er minder gebruik worden gemaakt van freecooling, waardoor er een extra CRAC-unit op elke datavloer werd ingeschakeld. Dit zorgde er voor dat de circuit breaker waar de CRAC’s op zijn aangesloten tripte en geen enkele CRAC stroom meer kreeg. Dit probleem wordt opgelost door alle vier de CRAC’s van zaal 2.20 op een andere circuit breaker aan te sluiten.

ISPam.nl Job board

Rocky, 3 juli 2009 10:37 am

Het was inderdaad een flinke storing. Alle airco units op de 2e verdieping zijn uitgevallen. Toen de boel weer ingeschakeld werd ging de blus installatie ook nog eens af.

gerwin, 3 juli 2009 1:17 pm

Iedereen die daar is bezig geweest succes met bijkomen en goed weekend gewenst, zal geen pretje zijn geweest :D

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?