Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Breedband Arnhem breidt netwerk uit

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 27 juli 2009 08:01 uur

Breedband ArnhemDe vergunningaanvraag is de deur uit. Half september gaat de eerste schep de grond in en begin oktober zullen tien nieuwe zakelijke klanten worden aangesloten op de eerste vertakking van het glasvezelnetwerk van het nieuwe initiatief van Dave Aaldering: Breedband Arnhem.

Eerder dit jaar sloot Breedband Arnhem al het WTC Arnhem-Nijmegen met glasvezel op de backbone van internet aan. Daar maken inmiddels dertien bedrijven gebruik van. Met de nieuwe vertakking krijgen tien bedrijven in het Arnhem Building en het traject tussen het WTC-gebouw en het Arnhem Building ook een glasvezelverbinding.

Het totale aantal aansluitingen komt daarmee boven de 20, en het eind is nog lang niet in zicht. “Een kleine provider als Breedband Arnhem kan zélf een glasvezelnetwerk aanleggen…” zegt Dave Aaldering van Breedband Arnhem, die met dit initiatief meer bedrijven in Arnhem wil aansluiten “zodat we klanten kunnen aansluiten met internetverbindingen waar geen handrem op staat en innovatie niet langer wordt afgeremd door een gebrek aan bandbreedte!”.

Voor 400 euro per maand krijgen klanten van Breedband Arnhem, een 100mbit glasvezel verbinding, met een overboeking van 1 op 25. Aaldering: “In ons model profiteren klanten samen van de extra capaciteit in het netwerk, die wordt automatisch onder hen verdeeld. Hierdoor bieden de verbindingen meer waar voor hun geld dan bij traditionele telecomaanbieders het geval is. Met deze eerste vertakking naar het centrum van Arnhem zetten we een belangrijke stap. We breiden het netwerk case-by-case uit. Straat voor straat, bedrijf voor bedrijf totdat we uiteindelijk hopelijk in heel Arnhem klanten kunnen aansluiten.”

De investering die met de uitbreiding van het netwerk gemoeid is bedraagt ongeveer honderd duizend euro. Dit wordt deels gefinancierd uit de eigen kasstroom alsmede door de bank. De afschrijving op glasvezelnetwerken bedraagt minimaal 20 jaar, stelt Aaldering. Breedband Arnhem draait daardoor wel vrij snel al break-even, maar het zal wel minimaal 10 jaar duren voor dat de investering enigszins zal zijn terugverdiend.

De eerste aftakking van het glasvezelnetwerk van Breedband Arnhem wordt ongeveer een kilometer lang en loopt vanaf het WTC-gebouw langs het Stationsplein en de Utrechtsestraat naar het Arnhem Building aan de Oude Oeverstraat. Onderweg worden er nog eens 4 panden op de glasvezel aangesloten. Het project is ‘ACE1’ gedoopt: ‘Arnhem CEntrum 1’. De voortgang van de aanleg is te volgen via het blog op de site van Breedband Arnhem.

Breedband Arnhem - Dave Aaldering met patchpaneel

Breedband Arnhem - Kaart

ISPam.nl Job board

Alex Bik, 28 juli 2009 1:26 pm

Good busy, Pudding! ;)

Andree, 29 juli 2009 2:30 am

Goed bezig Dave!

michael, 17 september 2011 4:46 pm

Zaken gaan goed zo te zien!

En dan niet alleen aan het leuke artikel maar ook aan dat grote, dikke, rode bolletje.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...