Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘ICANN accredited registrars frustreren verhuizingen’

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 28 juli 2009 08:01 uur

ICANN accredited registrars werpen verschillende barrières op om het verhuizen van domeinnamen te frustreren, zo klaagt Tiger Technologies op haar blog. Het zou ondermeer gaan om Register.com, GoDaddy (en haar resellertak Wild West Domains) en Network Solutions. Peter Langenkamp van het Nederlandse Realtime Register vindt ook dat registrars verhuizingen vaak onnodig frustreren.

Register.com zou het volgens Tiger Tech verbieden domeinnamen die verlopen zijn, maar door middel van de Auto-Renew mogelijkheid van registries toch nog 30 dagen lang in de lucht zijn, worden wegverhuisd. De domeinhouder moet eerst voor een renewal van de domeinnaam betalen vindt Register.com. ICANN regels verbieden het echter om de verhuizing van verlopen domeinnamen te blokkeren of om er geld voor te vragen.

GoDaddy (en haar resellertak Wild West Domains) blokkeert verhuizingen van domeinnamen van welke de houdergegevens in de afgelopen 60 dagen zijn bijgewerkt. GoDaddy erkent dit, maar stelt dit te doen om domeinhouders te beschermen. Ook dit is volgens dezelfde ICANN regels niet toegestaan. Network Solutions doet dit ook. Zodra een verhuizing wordt opgestart, nadat de houdergegevens van de bewuste domeinnaam zijn bijgewerkt, wordt de verhuizing geblokkeerd. De reden: “due to potentially suspicious activity in your account”. Wanneer klanten doorvragen blijkt alleen het bijwerken van de houdergegevens verdacht te zijn.

Peter Langenkamp van de Nederlandse ICANN accredited registrar Realtime Register, herkent de beschreven problemen niet, maar stelt wel dat registrars verhuizingen onnodig frustreren:
“Je ziet dat verliezende registrars vaak ten volle gebruik maken van de ruimte die procedures bieden om verhuizingen te vertragen. Als laatste stap bij een verhuizing moet de verliezende registrar de verhuizing binnen 5 dagen goedkeuren. Vaak zie je dat registrars deze 5 dagen volledig benutten. Het zou in belang van de domeinhouders zijn als registrars beter zouden samenwerken. Door een verhuizing meteen goed te keuren in plaats van hier mee te wachten.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...