Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN huurt Profict in voor de ontwikkeling van DRS-EPP

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 5 augustus 2009 08:01 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenDe langverwachte DRS-EPP interface zal worden ontwikkeld door Profict. Al sinds april dit jaar was Profict bezig met de ontwikkeling van DRS-EPP en die samenwerking is recent geformaliseerd. De ontwikkeling van DRS-EPP ligt op schema en de oplevering staat nog steeds voor het einde van het jaar gepland.

SIDN werkt al sinds de aanloop naar DRS4 met Profict samen en sinds de oplevering van DRS4.1 is het de exclusieve leverancier van SIDN voor DRS, laat SIDN-woordvoerster Lycke Hoogeveen in een reactie tegenover ISPam.nl weten. Ondermeer de quarantaine voor .nl-domeinnamen is succesvol door Profict in DRS ingebouwd. DRS-EPP is echter wel de eerste grote release die Profict voor SIDN gaat ontwikkelen.

Fred Rodenburg, projectleider DRS-EPP bij SIDN is optimistisch over de samenwerking met Profict: “Met behulp van de specialisten van Profict kunnen we onze deadlines realiseren en de omvangrijke gebruikersgroep op de gewenste manier faciliteren. De bouw van de interface is inmiddels in volle gang, maar we zijn verheugd dat de samenwerking nu officieel is”.

Profict heeft een aantal requirement workshops met als doel de wensen en eisen vast te leggen waar het DRS aan moet voldoen in relatie tot de gewenste EPP-interface. Voor de realisatie hebben SIDN en Profict een Agile werkwijze geïntroduceerd. Deze methode kenmerkt zich door het realiseren, accepteren en in productie nemen van delen van de oplossing aan het einde van elke cyclus die 3 tot 4 weken duurt. Dit gebeurt in teams waar business en IT samenwerken. Voor de start van elke cyclus wordt in overleg de inhoud van de betreffende cyclus vastgesteld.

SIDN is ook zeer actief met berichten over keuzes die gemaakt worden in DRS-EPP. Zie hiervoor het SIDN DRS-EPP Weblog waar we eerder al over schreven. De afgelopen twee dagen heeft SIDN daar zeven uitgebreide berichten op geplaatst. Daarnaast reageren SIDN medewerkers ook inhoudelijk op de reacties die er worden achtergelaten door deelnemers. Gebruik die kans om mee te discussieren over DRS-EPP!

ISPam.nl Job board

Jeroen, 5 augustus 2009 8:59 am

Is de overvloed van communicatie het 1e resultaat van de enquete van enige maanden geleden? (overigens niks mis mee, begrijp me niet verkeerd :))

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?