Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Universiteit krijgt hoogleraar Cybersafety

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2009 08:03 uur

Cyber_SecurityDe Open Universiteit Nederland heeft dr. Wouter Stol benoemd tot bijzonder hoogleraar Politiestudies, met bijzondere aandacht voor ‘cybersafety’. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) financiert deze bijzondere leerstoel bij de faculteit Managementwetenschappen. Hiermee willen zij via onderzoek een bijdrage leveren aan de veiligheid in de digitale wereld en de slagkracht van politie en justitie daarin vergroten.

De leerstoel zal zich in de eerste plaats richten op het beschrijven en begrijpen van problemen met cybersafety en van het functioneren van politie en justitie op dat gebied. Politie en justitie hebben een kennisachterstand op het gebied van veiligheid op internet. Doel van het onderzoek is de kennisachterstand verkleinen en het repertoire aan effectieve werkwijzen vergroten. Daarnaast wil de leerstoel een bijdrage leveren aan de educatie van politiemensen door het aanbieden van academisch onderwijs op het terrein van politie en politiemanagement. Dat zal gebeuren via het concept van begeleid afstandsonderwijs van de Open Universiteit.

Wouter Stol is van origine politieman. Hij werkte in de jaren negentig tien jaar als politiechef bij de Amsterdamse politie. Na een studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde hij in 1996 aan de Vrije Universiteit op het onderzoek ‘Politie-optreden en informatietechnologie’. Sinds 1995 geeft hij leiding aan een onderzoekgroep op het terrein van politiestudies, eerst bij Politieadviescentrum In-pact en vervolgens aan de Politieacademie en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Momenteel is hij lector Cybersafety aan deze hogeschool en is daarnaast als onderzoeker verbonden aan de Politieacademie. Hij heeft samen met anderen zo’n honderd publicaties op zijn naam, waaronder de boeken ‘Politiestraatwerk in Nederland’, Basisboek Integrale Veiligheid’ en ‘Inleiding Criminaliteit en Opsporing’. Sinds medio jaren negentig gaat zijn aandacht al uit naar politie en internet. Binnenkort verschijnt van hem Verkenning Cybercrime in Nederland 2009′.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?