Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag bijeenkomst IPv6 Task Force

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 november 2007 07:59 uur

RIPE roept op tot migratie naar IPv6Gisteren was ik in Den Haag aanwezig bij de bijeenkomst van de IPv6 Task Force Nederland, als vervolg op de eerdere bijeenkomst in april dit jaar. Inhoudelijk is er niet heel veel over de bijeenkomst te vertellen. Naast het feit dat er een groot deel van de tijd werd besteed aan het tonen van een presentatie die al op de afgelopen RIPE 55 is gegeven en een conference call met Geoff Huston, zijn er een aantal voorstellen besproken om verdere awareness te creëren voor het belang van IPv6. Daarover zal ik niet verder uitwijden.

Het volgende nummer dat tijdens RIPE 55 is opgenomen, waarschuwt op een ludieke manier voor het feit dat IPv4 adressen op raken en overstappen op IPv6 noodzakelijk is (songtekst):

ISPam.nl Job board

Wido, 2 november 2007 8:08 am

Hoe we het ook wenden of keren, het wordt toch wel hoog tijd.

Men blijft allemaal "de kat uit de boom kijken" houding aan nemen, want ja, uh, hij doet geen IPv6, dus waarom zou ik het dan doen?

Tuurlijk, daar is wat voor te zeggen, maar als we allemaal die houding aan nemen, dan komen we er NOOIT.

Ik wil daarom zelf in 2008 hierin een grote slag gaan slaan en vooral gaan testen en alle administratie er ook al op voor gaan bereiden.

Daarnaast ook zo snel mogelijk IPv6 space regelen en al beginnen met uitdelen, dan komt er langzaam aan steeds meer connectivity wanneer de transits mee gaan doen.

Dat is de manier die je nu moet hanteren, zorgen dat je netwerk en servers er klaar voor zijn en dat je langzaam aan steeds meer peers krijgt.

nilsko, 2 november 2007 12:44 pm

Eens, maar met alleen routers/switches/servers gereed maken voor IPv6 ben je er nog niet. Wat vooral voor access providers belangrijk is (en vaak vertragend voor nieuwe ontwikkelingen..) is de IT. Je provisioingsysteem moet IPv6 kunnen ondersteunen en moeten kunnen interfacen met je netwerk (niet via een RADIUS/DHCP-server, maar direct met je routers die de dynamiasche allocatie van adressen gaat doen) Deze IT uitdaging is wellicht voor een aantal partijen een grotere bottleneck dat het technische aspect. Doet niets af aan het feit dat we nu gewoon moeten beginnen met kweken van awareness..

Martijn Veldhuizen, 2 november 2007 2:30 pm

het verzinnen van zon schitterende tune,
brengt de boodschap beter over dan zon saaie slideshow.
Als we er nu met zn allen er ook nog iets aan gingen doen...

O ja daar liepen we weer tegen het plafond. Het is experimenteel.. het kan fout gaan bij het implementeren en iedereen begint te zeuren over downtime etc. Ik heb helaas meerdere routers na verloop zien crashen door de implementatie van ipv6.

En het is niet een keer gebeurt maar vrij vaak. En het gebeurt niet na een uur nee het gebeurde telkens na een x aantal weken.

Het geen waar ik naartoe wil met dit stukje is, de mensen willen het wel implementeren, maar er gaat nog te veel fout. Helaas vinden we ze dan ook alleen bij implementatie maar het feit dat je het in je live omgeving test (en daardoor een keer downgaat) word in het algemeen niet echt gerespecteerd door je clienten etc. Dit is de reden waarom mensen ermee wachten. Althans lijkt mij. En laten we eerlijk zijn. Test omgevingen lijken op het echt maar zijn het niet.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!