Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft lanceert Windows Server 2008 R2 in Nederland

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2009 08:04 uur

ballmer-kleinMicrosoft heeft donderdag voor de zakelijke markt drie nieuwe producten geïntroduceerd: Windows 7, Exchange Server 2010 en Windows Server 2008 R2. “Het belang van goede it is op dit moment groter dan ooit tevoren”, zei Ballmer donderdag in zijn keynote tijdens het Technet Live-evenement in Den Haag. Alles is tegenwoordig gebaseerd op it.

Ook benadrukte Ballmer het belang van efficiënt en goedkoop werken. De slogan waarmee de nieuwe producten op de markt worden gebracht is dan ook ‘The new efficiency’, wat slaat op het idee dat gebruikers met minder meer kunnen doen. “Laat dat nu heel goed uitkomen met de crisis”, zei de Microsoft-topman.

Naast het nieuwe besturingssysteem Windows 7, is donderdag voor de zakelijke markt ook Exchange 2010 en Windows Server 2008 R2 geïntroduceerd. “De belangrijkste technologie van nu op het gebied van datacentra is virtualisatie”, stelde Ballmer. De nieuwe serversoftware van Microsoft is hierop ingesteld met functies als Live Migration en Hyper-V. “Ik garandeer dat er geen goedkopere en effectievere manier is om te bezuinigen op de kosten voor datacentra dan te virtualiseren met Hyper-V-technologie in Windows Server 2008 R2.”

Nieuw in Windows Server 2008 R2 is onder meer de functie ‘core parking‘. Hiermee kan de load verdeeld worden over de verschillende beschikbare processoren. Bepaalde chips kunnen in de ‘parkeerstand’ worden gezet, wat een hoop energie scheelt. Want energie is één van de grootste kostenposten, vertelde Ballmer. Volgens een studie van Getronics kan het energieverbruik met 13 procent omlaag als er met de nieuwe Microsoft-software wordt gewerkt. Dit kan het gemiddelde bedrijf 13 euro per computer besparen.IMG_1723-edit2

Wachten
In de aanloopfase naar de lancering van Windows 7 heeft een aantal bedrijven in Nederland al gewerkt met het nieuwe besturingssysteem. Hieronder zijn onder meer de omroepen AKN (Avro, KRO, NCRV), Bugaboo, enkele onderdelen van justitie en autofabrikant BMW. Inmiddels zijn ongeveer zesduizend werkplekken in Nederland voorzien van Windows 7.

Consumenten moeten nog heel even geduld hebben, want zij kunnen de nieuwe software pas vanaf 22 oktober aanschaffen.

ISPam.nl Job board

Melle Gloerich, 9 oktober 2009 4:04 pm

Ik vond het vooral goed hoe hij overtuigend liet zien dat als er in de komende tien jaar een efficiëntieslag gemaakt gaat worden dat dit alleen door IT mogelijk is.
Ook leuk hoe hij op z'n 'Nederlands' Getronics uitsprak :)

De complete keynote is te zien op http://www.ngn.nl/stevekeynote

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...