Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Yahoo wint strijd om domeinnaam yahoo.tel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2009 08:03 uur

telnicYahoo heeft de strijd om zijn .tel-domeinnaam gewonnen. Volgens de arbitragecommissie was de domeinnaam geregistreerd om te kunnen meeliften op het succes en de bekendheid van Yahoo.

De domeinnaam yahoo.tel die nu nog op naam van de Spanjaard David Blanco Ramos staat, moet aan Yahoo worden overgedragen. Volgens het National Arbitration Forum, dat zich over de kwestie heeft gebogen, heeft de Spanjaard inbreuk gemaakt op het merkenrecht. Het gebruik van de domeinnaam zoals dat nu gebeurt, veroorzaakt verwarring en is een schending van het merk Yahoo, aldus de arbitragecommissie.

“Blanco Ramos gebruikt yahoo.tel om bezoekers door te sturen naar zijn eigen blog waar hij zijn eigen diensten als projectmanager aanbiedt. Hij haalt daarmee commercieel voordeel uit het gebruik van yahoo.tel en aangezien hij niet gebonden is met de naam Yahoo, is er sprake van merkinbreuk en het te kwader trouw gebruik van de domeinnaam.

Voor Yahoo was dit een vrij gemakkelijke zaak omdat Blanco Ramos zich niet heeft verdedigd en niet heeft geprobeerd om zijn domeinnaam te behouden. Yahoo heeft daarentegen allerlei bewijsstukken ingediend om aan te tonen dat yahoo.tel aan het internetbedrijf toebehoort, schrijft Domainnews.com.

Yahoo heeft met dit dispuut voor zover bekend als eerste grote bedrijf een strijd om een .tel-domeinnaam gewonnen. Bedrijven en merkenhouders konden van oktober vorig jaar tot en met februari dit jaar hun .tel-domein vastleggen.

Het toplevel domein .tel van beheerder Telnic is een aparte extensie die vooral bedoeld is een soort virtueel visitekaartje met gegevens hoe iemand te bereiken is.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?