Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Steeds minder kandidaten in overnamestrijd Strato

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 oktober 2009 08:03 uur

STRATO AGDe verkoop van hostingbedrijf Strato wil nog niet erg vlotten. Strato-moederbedrijf Freenet heeft een bod van een investeerder afgewezen omdat het te laag zou zijn. Eerder gooiden al drie andere geïnteresseerde investeerders de handdoek in de ring.

Freenet heeft een bod van investeerder Bridgepoint afgewezen. Daarmee wordt de verkoop van Strato wel steeds moeilijker.

Onlangs staakten de investeerders General Atlantic, Apax en Warburg Pincus al hun deelname in de race om de overname van Strato. Ook in Nederland zijn dit zijn geen onbekende partijen. De durfkapitalist Apax is onder meer bekend omdat het ruim twee jaar lang eigenaar is geweest van krantenuitgever PCM. En Warburg Pincus was in 2005 in het nieuws toen het Multikabel overnam.

Volgens Strato-directeur Christoph Vilanek is er tot nu toe veel te weinig voor Strato geboden. Het bod zou niet hoger dan 220 miljoen euro zijn geweest, terwijl Vilanek er minimaal 350 miljoen euro voor hebben.

Of de verkoop alleen vanwege de hoge de prijs niet wil lukken, is maar de vraag. Naar verluidt zou het investeerderstrio de datacentra van te slechte kwaliteit vinden, zouden ze kritiek hebben geleverd op het management van Strato en hadden ze twijfels over de toekomstige groeimogelijkheden van Strato, zo schrijft het Duitse Handelsblatt op basis van bronnen in de financiële wereld. De enige twee overgebleven kandidaat-kopers zijn Deutsche Telekom en United Internet.

Freenet wil Strato verkopen om zich volledig te kunnen richten op mobiele telefoniediensten. United Internet en Deutsche Telecom zijn zelf al actief in die sectoren. De vrees bestaat dan ook dat een overname door één van deze twee partijen zal stuiten op bezwaren van de mededingingsautoriteiten.

Vilanek wil voor eind november een koper voor Strato hebben gevonden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?