Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Omzet Europese datacentra verdubbelt tot 2015’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 november 2009 08:04 uur

DatacentrumDoor een enorme vraag gaat de hoeveelheid beschikbare ruimte in Europese datacentra met 14 procent per jaar toenemen. De prijs de prijs per vierkante meter datavloer zal door deze vraag met 5 tot 8 procent per jaar toenemen. Door deze groei zal de omzet van Europese datacentra in 2015 verdubbeld zijn, zo blijkt uit een onderzoek van telecomspricing in 19 Europese landen.

De grootste Europese datacentrum markten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje gekeken naar zowel de hoeveelheid beschikbare datavloer als omzet. In 2010 is het Verenigd Koninkrijk de grootste van de 19 landen, met een aandeel van 16 procent, gevolgd door Duitsland (14 procent), Frankrijk (10 procent), Spanje (8 procent), Italië en Nederland (beide 6 procent).

In de 19 landen zal de hoeveelheid datavloer jaarlijks met 14 procent toenemen. De prijs per vierkante meter datavloer zal jaarlijks met 5 tot 8 procent stijgen. Hierdoor zal de omzet van datacentra jaarlijks met 25 procent toenemen.  De totale omzet van alle datacentra in de 19 landen zal toenemen van 3,2 miljard euro per jaar in 2010 tot 7,3 miljard euro in 2015.

De kosten voor energie zijn het hoogst in Ierland en Italië, en het laagst in Finland, Frankrijk en Zweden, waar veel energie in eigen land wordt opgewekt. Het duurst zijn racks in Denemarken, Zwitserland en Ierland, met prijzen per rack van 1.050 tot 1.300 euro per maand.

De in het onderzoek onderzochte landen zijn: België, Denemarken, Duitsland,  Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje,  het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland

ISPam.nl Job board

femke, 16 november 2009 1:23 pm

En hoe verhouden de landen zich als de datavloer oppervlakten gecorrigeerd worden naar de oppervlakte van de betreffende landen en/of naar het inwonersaantal?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...