Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN verbetert whois merkbaar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 juli 2006 18:24 uur

Na al het gefit op de SIDN vandaag eens precies het omgekeerde. Roelof en Patrick mijn complimenten voor het daadwerkelijk merkbaar uit de brand helpen van de SIDN deelnemers wiens diensverlening problemen ondervond door de ondermaatse (who)is functionaliteit om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren en het getoonde lef voor de snelle installatie en gebruiksstelling hiervan.

Voor buitenstaanders, de SIDN kondigde op vrijdag (gisteren) aan die direct zijn doorgevoerd om de (who)is dienstverlening voor registrars te optimaliseren.

Deze maatregelen zijn de volgende:

Ten eerste zal een verbeterde “Traffic shaper” worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Deze stelt ons in staat de grote hoeveelheid verkeerd gebruik van de Whois via de commandline interface terug te dringen. De Traffic shaper controleert of de bevrager geautoriseerd is om gebruik te mogen maken van deze dienst. Hoewel deze “Traffic shaper” is getest, is er gekozen voor snelheid van het implementeren van deze maatregel. Een uitgebreide ‘load & stress’ test is hierbij achterwege gelaten.

De tweede maatregel is van toepassing op de webinterface. Hier zal ee beperking van 50 bevragingen per dag per IP-nummer op de IS-functie worden ingesteld. Hiermee worden geautomatiseerde bevragingen tegengegaan. SIDN heeft voor haar registrars de commandline interface hiervoor ingericht.

Bron: SIDN

Direct na de in werkingstelling van deze nieuwe maatregelen was de beste (who)is performance sinds weken te zien, aldus de WhoisMonitor.nl. Dus daarmee is het zichtbaar en controleerbaar verbeterd! Nogmaals complimenten aan de SIDN!!!

whois bereikbaarheid sidn

Bron: www.whoismonitor.nl

ISPam.nl Job board

alrik, 22 juli 2006 10:35 pm

Staat er mooi grafisch op zo!:)

En idd chapeau SIDN!

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Ano: Idd, vraag ik me ook af ... of je plaatst een ernstig artikel OF een advertentie waarbij je duidelij...

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
NVT: WAAROM worden hier normale inhoudelijke reacties verwijderd?

De ‘Coolblue-aanpak’ van hoster Vimexx
Vamos a la Playa: Ordinaire advertorial onder de vorm van een artikel. Vimexx is de kampioen van bedrog en misleiding....

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...