Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe onderzeese kabelbreuken gemeld

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 8 februari 2008 07:59 uur

Onderzeese fiberVorig week raakte het internet in Azië ontregeld door een drietal onderzeese kabelbreuken. De laatste dagen zijn er opnieuw twee onderzeese kabelbreuken gemeld.

Qatar Telecom meldt dat de vierde kabelbreuk is ontstaan tussen twee eilanden van Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

Er gaan geruchten dat dit geen kabelbreuk betreft, maar dat een stroomstoring de oorzaak is van het falen van de kabel. Hoe dan ook het oplossen van het probleem zal in ieder geval enkele dagen in beslag nemen, zo meldt ArabianBusiness.com.

De vijfde kabelbreuk zou nogmaals “The Falcon cable” betreffen, die enkele dagen daarvoor op een andere plaats ookal is beschadigd. Al denken ze bij Wired dat de melding van de vijfde kabelbreuk eigenlijk nogmaals het nieuws is van de kabelbreuk enkel dagen geleden.

De grote aantal kabelbreuken zijn zo merkwaardig dat verschillende websites er een complot in zien. Aan de andere kant is het aantal kabelbreuken zo hoog, dat je toeval bijna zou uitsluiten en je gaat vermoeden dat er sprake is van sabotage. Niels Huijbregts vraagt zich op het XS4ALL Opinieweblog af of we ons zorgen moeten gaan maken? Ik vraag me dat ook af.

Wilfried, 8 februari 2008 10:45 am

Even een update...
De breuk in de SEA-ME-WE-4 wordt momenteel gerepareerd. Het schip was op 6 februari ter plaatse. Ze verwachten rond de 11e klaar te zijn. Voor de breuk in de Falcon was er nog geen schip voorhandig. Dus dat duurt wat langer.
Ik krijg deze updates via ons NOC aangezien we (Deutsche Telekom) capaciteit hebben op die kabels. Ik heb nog niets gezien over nieuwe breuken overigens.

Raindeer, 8 februari 2008 4:03 pm

In navolging van Wilfried ook een update (zie ook mijn blog) Flag hoopt komende zondag klaar te zijn met alle werkzaamheden zowel FLAG als Falcon. In hun statusupdate staat ook een mooie foto van het anker van 5 ton dat hun kabel een stuk gemaakt had. Opvallend was ook dat de boot die aan de kabel vast zat het anker losgekapt had... misschien voelde iemand nattigheid/een schadeclaim. http://www.flagtelecom.com/media/PDF_files/Submarine%20Cable%20Cut%20Update%20Bulletin%20Release%20070208.pdf
Helaas geen foto van terroristen, navy seals of reuze octopussen.

Arnout Veenman, 9 februari 2008 10:30 am

Wilfried, Raindeer, bedankt voor jullie updates :)

  • Pingback: ITU: Kabelbreuken mogelijk het gevolg van sabotage · ISPam.nl

  • Pingback: Volg de aanleg van de onderzeese PPC-1 kabel · ISPam.nl

  • Laatste reacties

    Bedankt voor het succes van ISPam.nl
    Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

    Bedankt voor het succes van ISPam.nl
    Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

    Bedankt voor het succes van ISPam.nl
    L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

    Bedankt voor het succes van ISPam.nl
    Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

    Bedankt voor het succes van ISPam.nl
    Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.