Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gartner: Hosted e-mail gaat doorbreken

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 21 maart 2008 07:59 uur

‘Hosted e-mail startpunt voor hosted services’Veel bedrijven hebben nog steeds een eigen mailservers draaien op kantoor. Volgens onderzoeksbureau Gartner staan we op het punt waarop hier verandering in gaat komen en dat hosted e-mail zal gaan doorbreken. Dit wordt ondermeer veroorzaakt doordat de markt met voornamelijke kleine spelers wordt overgenomen door grote spelers als Microsoft, Yahoo en Google die miljoenen mailboxen aan bedrijven kunnen aanbieden voor een fractie van de huidige kosten.

Gartner denkt dat het gebruik van hosted e-mail in eerste instantie door kleinere bedrijven zal worden opgepakt, daarna door middel grote bedrijven en daarna hun intrede zal doen bij de grootste bedrijven (vanaf 50.000 werkplekken) tegen 2012.

Matt Cain, research vice president bij Gartner:

Gehoste diensten zijn interessanter voor kleine bedrijven, die meer per mailbox kwijt zijn wanneer ze hun eigen mailserver neerzetten en hebben ook minder vaak behoefte aan maatwerk oplossingen. Grote bedrijven daarentegen hebben al relatief lage kosten per mailbox en hebben vaak wel behoefte aan maatwerk oplossingen, zoals compliance en disaster recovery.

Ondanks het feit dat de markt volgens Gartner vooral zal worden opgeëist door Microsoft, Yahoo en Google, ben ik benieuwd hoe jullie de kansen zien om hosted e-mail aan te bieden?

ISPam.nl Job board

Nico Nijman, 21 maart 2008 8:51 am

De verschuiving zal waarschijnlijk in eerste instantie plaatsvinden bij bedrijven waar nu de server op locatie door een extern bureau wordt beheerd. Dat zal door diezelfde bedrijven worden aangeboden en die zullen weinig last hebben van een Google, Yahoo etc. omdat hun klanten bewust hebben gekozen voor een ICT bureau omdat die nu eenmaal een veel hogere service kunnen bieden dan bedrijven zoals Google, MS en Yahoo. Je moet er toch niet aandenken dat er om 9.00 iets misgaat en je afhankelijk bent van bedrijven als Microsoft.

Glenn, 21 maart 2008 9:56 am

Mijn ervaring is dat onze klanten het erg eng vinden dat hun Exchangeserver fysiek buiten de deur staat. Wij willen deze dan in een datacenter plaatsen, maar de klant is dit niet gewend en wil het liever inhouse houden. Dat is een sterk gevoel wat soms moeilijk is weg te nemen.

Wel denk ik dat het eerder met kleinere bedrijven (< 10 medewerkers) zal gebeuren dan met de grote. De grote klanten hebben toch vaak specifieke wensen, de kleine zijn al bij met een simpele Exchangemailbox.

Lennie, 21 maart 2008 11:27 pm

Doorbreken ? Ik snap niet waar mensen zich zo druk om maken. Ik gebruik het al jaren, het heet IMAP. ;-)

RobinJB, 22 maart 2008 3:40 pm

Dat is iets heel anders Lennie, ze bedoelen hier hoogstwaarschijnlijk exchange en de varianten hierop zoals Zarafa.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...