Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Intel wil McAfee overnemen

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 20 augustus 2010 08:06 uur

Een opmerkelijke overname. Zo mag de voorgenomen aankoop van McAfee door Intel toch wel genoemd worden. Een hardwareproducent neemt een softwaremaker over. Intel biedt 7,7 miljard dollar in contanten, een premie van 60 procent op de slotkoers van woensdag.

Het bestuur van McAfee is akkoord met het bod. Intel-directeur Otellini zegt  dat waar het in het verleden draaide het om energiezuinige prestaties en verbindingen als belangrijke elementen voor het gebruik van computers,  beveiliging naast deze twee een derde pilaar zal gaan vormen voor wat mensen verwachten van hun computers.

Analisten zien een verschuiving van de hardwarekant naar dienstverlening door Intel. McAfee werd in 1987 opgericht en behaalde een omzet in 2009 van ongeveer 2 miljard dollar.

De vraag is natuurlijk op welke wijze Intel de securitybusiness aan de chips gaat koppelen. Securitysoftware ingebakken in de chip ligt toch niet zo heel erg voor de hand.  Het is onduidelijk  waarom  de keus juist op McAfee valt en niet op Symantec, dat volgens velen technologisch beter is dan McAfee  en hoogstwaarschijnlijk ook een stuk duurder.

Synergetische effecten in het afzetkanaal, in markten of productie zijn nauwelijks aanwezig. Het blijft dus schimmig wat de werkelijke strategie is van Intel. Het zou niet de eerste keer zijn dat het ego van de CEO een leidende rol speelde bij de afwegingen tot aankoop. En dat enkele jaren later na de vernietiging van veel aandeelhouderswaarde de acquisitie weer verkocht wordt. Dat zal de aandeelhouders van McAfee een zorg zijn want zij krijgen nu een prachtige prijs.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?