Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

DHPA steunt Open Data Center Alliance

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 3 november 2010 08:08 uur

De Dutch Hosting Provider Association ondersteunt de Open Data Center Alliance.

De Open Data Center Alliance is een initiatief van Intel en 70 internationale bedrijven en organisaties. Doel is om te komen tot een systeem van open standaarden voor cloud computing.  Hierbij zijn interoperabiliteit, flexibiliteit en eenduidige standaarden essentieel. De Alliance wordt onder meer gesteund door BMW, Lockheed en JP Morgan Chase.

Verwacht wordt dat in 2015  15 miljard apparaten  zijn aangesloten op het web. Om deze apparaten op een veilige wijze geautomatiseerd en client aware te laten werken, moet er een vereenvoudiging komen in virtual computing, meent Intel. Anders wordt het onmogelijk om het stijgende aantal apparaten aan het web te koppelen.

Inmiddels is er 0.5 Roadmap opgesteld. Hierin wordt onder meer bepleit om het aantal connectiviteitsprotocollen terug te brengen. Ook moeten er trusted computer pools komen die veilige  live migraties van de ene naar de andere cloudprovider mogelijk moeten maken.  Bovendien moet het eenvoudiger worden om zogeheten Cloud On-Boarding mogelijk te maken waardoor eenvoudiger opgeschaald kan worden. Hiervoor dienen eenduidige processen te worden opgesteld wat moet leiden tot lagere operationele kosten en minder investeringen.

Verwachte voordelen
De Dutch Hosting Provider Association is  een van de eerste Nederlandse organisaties die zich bij de initiatief heeft aangesloten. Volgens voorzitter Jan Willem des Tombe kan er door te werken met open standaarden beter geprofiteerd worden van de verwachte voordelen van cloud computing. Tevens kan hierdoor worden voorkomen dat de door veel gebruikers gevreesde vendor lock-in ontstaat.

Des Tombe: “Hostingproviders moeten ernaar streven hun klanten zo goed mogelijk te bedienen van en met de beschikbare techniek. Cloud computing en dus ook cloud-interoperabiliteit zijn daarbij essentieel.  Voor managed hosting providers gaat het met name  om het kunnen garanderen van de overeengekomen service levels  en het transparant maken van het service management. Hiervoor zullen we in onze rol als contributing member van de Open Data Center Alliance aandacht vragen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...