Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

LeaseWeb goes USA

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 november 2010 08:06 uur

Internetbedrijf LeaseWeb gaat zijn eerste datacenter in de Verenigde Staten openen. Voor LeaseWeb is het tevens het eerste datacenter buiten Europa.

Op dit moment heeft LeaseWeb zo’n 30.000 servers draaien verdeeld over vijf datacenters in Amsterdam, Haarlem en Brussel. Vanaf begin volgend jaar komt daar een datacenter in Manassas (Virginia) bij, zo heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

“De racks worden de komende zes weken geïnstalleerd zodat het datacenter met ingang van 1 januari 2011 operationeel is voor de eerste klanten in de VS”, zo laat een woordvoerder aan ISPam.nl weten.

De expansie naar de Verenigde Staten is volgens de provider het begin van  een reeks nieuwe wereldwijde activiteiten die volgend jaar zullen volgen. “We zijn van plan om ons aandeel in de wereldwijde hostingmarkt flink uit te breiden”, bevestigt LeaseWeb-directeur Con Zwinkels.

“De concurrentie op de Amerikaanse hostingmarkt is hevig, maar we verwachten dat het nieuwe datacenter zeer aantrekkelijk zal zijn voor veel van onze klanten die wereldwijd actief zijn en die in Amerika dezelfde hostingdiensten en bandbreedte willen hebben als we nu in Europa leveren”, aldus Zwinkels.

LeaseWeb levert in Europa op dit moment een bandbreedte van meer dan één Terabit per seconde (1 Tbps) en streeft er naar eigen zeggen naar, om in Amerika een vergelijkbare capaciteit te bieden.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!