Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gemengde reacties op convenant waarborging .nl-domein

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 juni 2008 08:04 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenOp het convenant waarborging .nl-domein dat SIDN en staatssecretaris Heemskerk vorige week hebben gesloten is gemengd ontvangen. Kamerlid Arda Gerkens van de Socialistische Partij (SP) heeft tegenover Webwereld gesteld dat Heemskerk dit convenant aan de democratische controle heeft onttrokken, omdat het convenant noch het eindrapport erbij naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.

“Overheid en Parlement kunnen niks doen bij klachten over SIDN”
Ook inhoudelijk vindt Gerkens het convenant een slechte zaak, volgens haar krijgt SIDN alle ruimte om te doen wat ze wil, zonder controle maar als het mis gaat moet SIDN wel bijspringen. Het enige dat Heemskerk volgens haar heeft binnengehaald zou zijn dat SIDN in Nederland blijft. Daarbij maakt Gerkens zich zorgen over het feit dat wanneer er klachten over SIDN blijven, de overheid of het Parlement buitenspel staan. Gerkens heeft daarom al aangekondigd Heemskerk hier vragen over te stellen en wil dat het convenant en het eindrapport officieel naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Staatssecretaris Heemskerk pareert in een reactie tegenover Webwereld de kritiek van Gerkens. Op 7 mei is de Tweede Kamer al geïnformeerd over het convenant en de contouren ervan waren toen ook al geschetst. Verder was zelfregulering al de staande praktijk, die voor het mede voor succes van het .nl-domein heeft gezorgd. Het convenant bevestigd dit enkel en zorgt in uitzonderlijke situaties juist voor betere bescherming van het .nl-domein.

ISPConnect verheugd over convenant waarborging .nl-domein
Een ander geluid komt van branchevereniging ISPConnect die juist verheugd zegt te zijn over het convenant. In een persbericht stelt Robert Nieuwenhuijse, bestuurslid van ISPConnect:

In het convenant staan heldere afspraken tussen SIDN en de Staat. Enerzijds verplicht SIDN zich om een Nederlandse onderneming te blijven en allerlei veiligheidsmaatregelen te blijven hanteren. Anderzijds neemt de Staat de verplichting op zich om te waken over de continuïteit en stabiliteit van het .nl-domein en indien nodig in te grijpen. Dit levert een structurele waarborging van het .nl-domein op. ISPConnect is daarom verheugd over de ondertekening van dit convenant.

Wel herhaalt ISPConnect haar oproep om tot vertegenwoordiging vanuit de deelnemers te komen in de Raad van Commissarissen van SIDN en wijst er op dat het ook onderdeel van het convenant is dat “er een evenwichtige samenstelling van de Raad van Commissarissen bij SIDN moet zijn”. ISPConnect zegt daarom met grote belangstelling uit te kijken naar het moment dat SIDN concrete actie zal ondernemen op dat punt. Desalnietemin stelt ISPConnect nog steeds het volste vertrouwen te hebben in het bestuur van SIDN.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...