Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ocom boekt recordomzet in 2010

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 21 januari 2011 08:03 uur

Ocom, eigenaar van onder meer hostingprovider LeaseWeb, heeft over het boekjaar 2010 een recordomzet van ruim 50 miljoen euro behaald. Het Haarlemse bedrijf maakte gisteren haar jaarcijfers bekend.

Met het jaarresultaat laat Ocom een omzetstijging zien van 40% ten opzichte van 2009 toen de omzet 36 miljoen euro bedroeg. Het eigen vermogen bedroeg toen volgens eigen opgave ruim 18 miljoen euro met een gezonde solvabiliteit. Die lijn heeft Ocom in 2010 dus voortgezet ondanks de ongunstige economische omstandigheden.

LeaseWeb is het bekendste merk van Ocom waarmee het aansprekende klanten bedient als Hyves, Heineken, Starbucks, Koninklijke Joh. Enschedé, Univé, AFAS en Bose. Ocom is ook de onderneming achter het CO2-neutrale datacenter EvoSwitch en het netwerkservicebedrijf FiberRing. Onder de naam DataXenter levert Ocom modulaire datacenters.

In alle bedrijfsonderdelen laat Ocom een gezonde groei zien, zowel financieel als ook in capaciteit. Zo wordt EvoSwitch binnenkort uitgebreid met een nieuwe hal waarmee 5.000 vierkante meter extra wordt gerealiseerd. Tegelijkertijd verwacht de onderneming in de komende periode door te groeien naar tweehonderd man op de loonlijst. Op dit moment heeft Ocom 180 mensen in dienst.

In een reactie op de cijfers stelt oprichter en Ocom-eigenaar Zwinkels dat hij ook in de komende jaren een stevige groei voorziet. “Het internetgebruik zal alleen maar toenemen de komende jaren. De toenemende e-commerce-activiteiten bijvoorbeeld zullen alleen al goed zijn voor een nieuwe drastische stijging van het internetverkeer. En alle bedrijven die zich gaan beraden op optimale internetaanwezigheid, komen al snel bij ons uit, omdat we naast hosting ook housing en zelfs de bouw van complete datacenters kunnen verzorgen.”

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...