Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Facebook plant uitbreiding datacenter in Oregon

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 27 januari 2011 08:05 uur

Facebook wil haar datacenter in Prineville, in de Amerikaanse staat Oregon, flink uitbreiden. Het bedrijf heeft plannen bekendgemaakt om het bestaande datacenter, dat al vijf voetbalvelden groot is, te vergroten naar een totale oppervlakte van ruim 90.000 vierkante meter. Fase I van het enorme Facebook-datacenter moet in april operationeel zijn.

Facebook neemt met de voorgenomen uitbreiding van het datacenter in Prineville zo goed als definitief afscheid van haar strategie om datacenters te leasen, meldt the Wallstreet Journal. De krant weet ook te melden dat het snelgroeiende social mediabedrijf een tweede datacenter met dezelfde omvang plant in de staat Noord-Carolina, in Rutherford.

Of de bouw van het complex in Oregon definitief doorgaat, hangt vooral af van een due dilligence die investeerder Goldman-Sachs wil doen voordat daadwerkelijk gestart wordt met de bouw. Analisten melden dat de bank eerst zeker wil weten of Prineville de meest geschikte locatie is voor een dergelijk project.

Facebook maakte uitgerekend deze week bekend anderhalf miljard dollar te hebben opgehaald in een investeringsronde, waarvan 1 miljard door Goldman-Sachs buiten de VS is verworven. Een groot deel van dit geld zou bedoeld zijn om de datacenter-expansie te bekostigen.

Voor Prineville is de expansiedrift van Facebook overigens meer dan goed nieuws. Het stadje kampt met een werkloosheid van 19%, tegen 8% gemeten in de gehele Verenigde Staten. De uitbreiding van de ict-industrie betekent eenvoudig werkgelegenheid: zo’n tweehonderd werklieden kunnen aan de slag in de bouw. Daarnaast zal de operatie van Facebook in Prineville goed zijn voor 35 fulltime banen. De onderneming investeerde al ruim één miljoen dollar in de stad zelf.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?