Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISO27001-certificaat voor BIT en SIDN

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 27 januari 2011 08:06 uur

Internetserviceprovider BIT uit Ede en de SIDN hebben de afgelopen maanden een certificeringstraject doorlopen en hebben het ISO27001-certificaat ontvangen.

Informatiebeveiliging krijgt binnen de it steeds een grotere rol, ook bij serviceproviders. Hoewel gebruikelijke service frameworks als ITIL voor een deel ingezet kunnen worden is er specifiek voor de beveiliging van informatie een aparte ISO-normering: ISO27001.

De ISO27001-norm is opgesteld om een model te bieden voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Het certificaat ISO27001 is geen momentopname, maar een continu proces. Voortdurend worden beveiligingsmaatregelen gekeurd via het principe ‘plan-do-check-act‘, een manier van werken die leidt tot continue verbeteringen die eens per jaar door een externe partij worden getoetst via een audit.

Betrouwbaarheid
Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN, is blij met de certificering: “De beveiliging van het .nl-domein heeft de hoogste prioriteit bij SIDN. Het op orde hebben van onze informatiebeveiliging is hiervoor essentieel. Het behalen van het ISO-certificaat toont aan dat wij hierin geslaagd zijn en dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van het .nl-domein.”

Dat steeds meer klanten vragen naar certificering bevestigt Alex Bik van BIT. “Informatiebeveiliging is voor ieder it-bedrijf belangrijk. We zien dat er de laatste jaren steeds meer vraag ontstaat naar officiële erkenning van onze beveiligingsmaatregelen, vandaar dat we anderhalf jaar geleden zijn gestart met het ISO27001-traject.”

“Met de behaalde ISO-certificering laten we onze klanten en de klanten van onze klanten, zoals banken, verzekeraars, betaalproviders en webwinkels, zien dat wij voldoen aan de strengste eisen voor informatiebeveiliging”, aldus Bik.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...