Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Intel: alle dataverkeer in datacenter over één kabel

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 31 januari 2011 08:05 uur

Het einde is in zicht voor de kilometers verschillende kabels in een datacenter. Althans, als het aan Intel ligt. Met de Open Fibre Channel over Ethernet (FCoE)-technologie zegt de chipfabrikant de sleutel in handen te hebben voor unified networking. Intel maakte vorig week via haar eigen newsroom bekend dat het met een software update mogelijk is om alle dataverkeer tussen diverse componenten over één kabel te transporteren.

De upgrade is bedoeld voor de bestaande X520 10 GbE Server Adapters van Intel waarmee Open FCoE mogelijk wordt gemaakt. Daarna kan datatransport tussen servers, storageomgevingen en netwerkapparatuur zoals routers en switches over slechts één kabel plaatsvinden. Intel stelt dat het met deze technologie wereldwijd ruim 121.000 kilometer kabel kan besparen en de IT-kosten voor elk bedrijf met 29 procent terugbrengt.

De aankondiging van de Open FCoE-technologie is onderdeel van het Cloud 2015-programma en het Open Datacenter-initiatief dat Intel in oktober van vorig jaar in de markt zette. Uiteindelijk zullen de Xeon-processors, de virtualisatietechniek Intel VT en Open FCoE de pijlers worden onder Cloud 2015. De chipmaker uit Californië werkt hiervoor samen met belangrijke spelers op het gebied van datacenterinfrastructuur. Netwerkgigant Cisco ondersteunt de inzet van X520-adapters met haar Cisco Nexus 10 Gigabit Ethernet switches en het Unified Computing System. De Intel-adapter met Open FCoE integreert ook naadloos met EMC Symmetrix VMAX en EMC VNX-storageproducten. Maar Intel werkt met meer partijen samen in de ontwikkeling van de standaard: ook Dell, NetApp, Oracle en Red Hat zijn nauw betrokken in de ontwikkeling van Cloud 2015.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...