Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gedeputeerde wil snelle wifi-verbindingen op Limburgs platteland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 maart 2011 08:04 uur

Volledig indachtig de wens van minister Verhagen van Economische Zaken, vindt de Limburgs CDA-gedeputeerde Jos Hessels dat elke burger moet kunnen beschikken over snel internet. Hessels heeft dan ook het plan gelanceerd om snel, draadloos internet te implementeren op het Limburgse platteland. Een proef hiervoor start in de gemeente Gulpen-Wittem, in Zuid-Limburg. Dat bericht dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Hessels haalt een TNO-onderzoek aan waarin wordt aangetoond dat snel internet in dunbevolkte gebieden ook mogelijk is zonder dure bekabelingsprojecten. In het plan van Hessels zullen de Limburgse steden op glasvezel worden aangesloten, terwijl de landelijke gebieden wifi krijgen. “Er zijn nu dorpen waar ze niet eens 1 Mb ontvangen. Ik wil niet dat de mensen in de dorpen tot in de lengte der jaren achterlopen op de mensen in de steden. Het gaat erom Limburg zo in te richten dat mensen zich hier graag vestigen”, aldus de politicus in De Limburger/Limburgs Dagblad.

Gratis WiFi Brugge
Breedband en de beschikbaarheid van wifi blijven belangrijke thema’s voor lokale overheden. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Gisteren werd bekend dat de eerste vijftig wifi-antennes in Brugge operationeel zijn voor gratis, draadloos internet. In de komende weken zal het Brugse stadsbestuur nog eens 150 antennes laten plaatsen, zodat bezoekers in de hele stad gratis toegang hebben tot het internet. Dit is de uitvoering van een plan van wethouder Hilde Decleer die hiermee de ‘digitale kloof wil dichten’ door zoveel mensen de mogelijkheid te bieden om het internet te gebruiken.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!