Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Twitter-infrastructuur verplaatst naar eigen datacenter

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 23 maart 2011 08:02 uur

De techneuten van Twitter zijn erin geslaagd om alle netwerkapparatuur en infrastructuur van de dienst te verhuizen van twee aparte datacenters naar één nieuw en eigen datacenter in Salt Lake City.

De operatie die maandag, tijdens de vijfde verjaardag van de dienst is afgerond, wordt op het Twitter-blog de grootste uitdaging in de geschiedenis van Twitter genoemd.

Het is voor het eerst dat Twitter een eigen datacenter heeft geopend. Tot nu toe maakte de internetdienst altijd gebruik van colocatiefaciliteiten binnen andere datacenters.

20 TB tweets
Vanaf september vorig jaar zijn ongeveer 200 ingenieurs bezig geweest om de infrastructuur naar een tweede datacenter te verplaatsen als fall back en extra netwerkcapaciteit. De core-systemen van Twitter zijn hiervoor gekopieerd en in een ander datacenter geactiveerd.

Vervolgens zijn nieuwe software, servers, routers en switches gebouwd en in gebruik genomen waarna zowel de systemen als de Twitter-content (20 TB aan tweets) werden verhuisd naar een derde datacenter, te weten de nieuwe locatie in Salt Lake City (Utah).

Groei
Over het nieuwe datacenter van Twitter is verder weinig bekend. In juli 2010 sprak Twitter al over plannen om een eigen datacenter op te zetten. Dit was vooral nodig vanwege de enorme groei die de dienst heeft doorgemaakt. In 2008 groeide het webverkeer van Twitter met 752% en in 2009 was de groei zelfs 1358%.

Een eigen datacenter geeft Twitter onder andere meer controle over het netwerk en de configuratie. Met het nieuwe datacenter moeten ook omvangrijke storingen, zoals in juni 2010 toen Twitter meer dan tien uur offline was, tot het verleden behoren.


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?