Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘World of Warcraft en p2p gaan niet samen’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 maart 2011 08:03 uur

Bepaalde traffic management-apparatuur waarmee p2p-verkeer wordt geregeld, kan problemen geven als het tegelijkertijd met World of Warcraft wordt gebruikt. Dat claimt althans de Canadese isp Rogers. Al wordt er wel getwijfeld of er geen opzet in het spel is.

De Canadese telecomautoriteit CRTC heeft Rogers op het matje geroepen na een reeks klachten van gebruikers over problemen die zij ondervonden met het spelen van World of Warcraft (WoW). Volgens de klanten knijpt de provider het WoW-verkeer bewust af zonder de gebruikers hierover te informeren.

In een brief legt Rogers echter uit dat de problemen ontstaan door de traffic management-apparatuur die de isp gebruikt. Daarmee regelt Rogers onder meer het p2p-verkeer van zijn klanten. “Na overleg met World of Warcraft-producent Blizzard is gebleken dat het spel vertraagd werkt als het tegelijk actief is met een p2p-verkeer”, zo schrijft de provider in de brief (pdf).

Volgens Rogers zijn de problemen te wijten aan een update van World of Warcraft die onlangs is uitgebracht. Het softwareprobleem wordt naar verwachting pas in juni verholpen. Tot die tijd adviseert de isp om de p2p-functie in WoW uit te schakelen en ervoor te zorgen dat er geen p2p-toepassingen actief zijn.

Uit het bericht van Digital Trends blijkt niet of Rogers opzettelijk het WoW-verkeer afknijpt, zoals de boze gebruikers beweren. Het zou niet de eerste keer zijn dat Rogers wordt beschuldigd van het blokkeren van internetverkeer. Het p2p-verkeer wordt al langere tijd door Rogers afgeknepen. De Canadese provider kwam eerder ook al in het nieuws vanwege het afknijpen van Skype-dataverkeer.


ISPam.nl Job board

Dirk, 30 maart 2011 8:44 am

Tsja, dat P2P vreet ook extreem veel dataverkeer en het performt niet. Daar kwamen Joost, BBC en vele anderen al eerder achter. Beetje dom van WoW om P2P te gebruiken...

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...