Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dell, Rackspace en Equinix werken aan testomgeving OpenStack

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 1 april 2011 08:01 uur

Dell, Rackspace en Equinix hebben samen een plan gelanceerd voor de ontwikkeling van een OpenStack cloud-testplatform. De bedrijven hebben OpenStack in drie datacenters geïnstalleerd: Equinix International Business Exchange in Silicon Valley en Ashburn en een Rackspace datacenter in Chicago. Na de test in de Verenigde staten wil het trio de testomgeving later in 2011 uitbreiden naar datacenters in Europa en Azië.

De testomgeving geeft SaaS-providers en bedrijven de mogelijkheid cloudoplossingen te toetsen. Deelnemers kunnen demonstraties bijwonen en applicaties testen. Daarnaast kunnen zij eigen applicaties installeren en uitproberen. Zo kunnen ze de demo-omgeving gebruiken als een opstap naar een OpenStack proof of concepts (POC).

Ook kunnen applicaties en workloads verplaatst worden tussen de verschillende datacenters. Het platform vereenvoudigt het evaluatieproces en versnelt het gebruik van de POC’s. Verdere evaluatie van de cloudoplossingen is mogelijk door Dell, Equinix en Rackspace in te schakelen voor een aparte POC-omgeving, gehost in een Equinix datacenter.

Flexibel
Deelnemers hoeven geen contract te tekenen om toegelaten te worden tot het platform. Bestaande klanten van Equinix zijn bovendien extra flexibel; zij kunnen eenvoudig een verbinding leggen met de OpenStack demo-omgeving via een groot aantal interconnectieservices, beschikbaar binnen de Equinix datacenters.

Het experiment verbindt drie sterke vertegenwoordigers van OpenStack-diensten. Dell zorgt voor speciale PowerEdge-C servers (C staat voor ‘cloud’). Rackspace heeft de Rackspace cloud builders geïntroduceerd en Equinix verzorgt de datacenters. “De samenwerking tussen Dell, Equinix en Rackspace is een belangrijke stap in de ontwikkeling en promotie van open cloud-standaarden”, zegt John Igoe, bestuurslid voor Dell’s Cloud Software Solutions.

“De huidige cloudoplossingen vereisen schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Zij moeten superieure prestaties voor de eindgebruikers bieden”, aldus Vince DiMemmo, algemeen directeur Global Cloud en IT Services bij Equinix. “Deze totaaloplossing van Rackspace, Dell en Equinix garandeert de prestaties die cloudapplicaties vandaag de dag vereisen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?