Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Brancheorganisaties voor isp’s gaan fuseren

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 5 april 2011 08:03 uur

De Stichting ISP Belang en de Vereniging ISPConnect Nederland gaan per 1 juni fuseren en zullen verder gaan onder de naam ISPConnect. Vorige week is door de leden van ISPConnect het groene licht voor de fusie gegeven.

De twee organisaties hebben naar eigen zeggen hetzelfde doel en omdat de onderlinge samenwerking de afgelopen anderhalf jaar erg goed is bevallen, ontstond het plan voor een fusie. “Door het vormen van één grote brancheorganisatie zullen de belangen van alle leden nog beter kunnen worden vertegenwoordigd, en kan er worden gewerkt aan verregaande professionalisering”, zo staat er in een gezamenlijke verklaring.

De nieuwe fusie-branchevereniging zou meer dan 10% van de markt vertegenwoordigen. ISP Belang is een stichting met meer dan 90 deelnemers. Zij kunnen ervoor kiezen om lid te worden van ISPConnect dat op dit moment ruim 50 leden telt. De nieuwe vereniging zal ook een nieuw bestuur krijgen dat waarschijnlijk wordt gevormd door een mix van huidige  bestuursleden van de twee organisaties. Wel hebben de voorzitters van beide partijen aangegeven ermee te willen stoppen.

Registrars
ISP Belang en ISPConnect hebben intensief samengewerkt bij de onderhandelingen over een Vereniging van Registrars (VvR). Vorige week werd bekend dat de SIDN akkoord is gegaan met de vorming van zo’n vereniging. Met de VvR willen de registrars meer invloed krijgen in het beleid van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

De samenwerking van de SIDN met de registrars wordt in in de statuten vastgelegd en de mogelijkheden voor de registrars om betrokken te zijn worden verruimd. Zo is in de samenwerkingsovereenkomst onder meer opgenomen dat de partijen regelmatig overleg zullen hebben en dat het bestuur van de VvR betrokken wordt bij de benoeming van één van de leden van de Raad van Toezicht van SIDN.

Eind april en begin mei zullen enkele informatiebijeenkomsten voor de registrars worden georganiseerd. De verkiezing van het bestuur zal plaatsvinden tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging op 15 juni aanstaande. Pas daarna treedt het bestuur in functie en gaat de vernieuwde vorm van de samenwerking met de SIDN van start.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?