Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Waarschuwing tegen dubieuze domeinnaamverkopers

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 21 augustus 2006 10:11 uur

Al enkele maanden wordt er door verschillende partijen gewaarschuwd over sluwe domeinnaam verkopers, die eigenaren van een .nl- of .com-domeinnaam telefonisch contacteren en adviseren om ook de .eu variant van de bewuste domeinnaam te registreren. Het zou namelijk zo zijn dat zij een aanvraag van een mogelijke domeinkaper hebben ontvangen voor de gelijkende .eu-domeinnaam en daarom de houder van .nl- of .com-domeinnaam bellen, om die nog snel de kans te geven om de domeinkaper voor te zijn.

Een van de bedrijven die zich met deze praktijk bezig houdt is European Domains & Trademarks B.V. (ED&T), die de handelswijze ook toegeeft. Bij ED&T moet er voor de spoedregistratie 197 euro per jaar worden betaald en het is alleen mogelijk als er direct beslist wordt, want anders zal de domeinnaam voor de mogelijke domeinkaper worden geregistreerd. In de praktijk blijkt echter dat .eu-domeinnamen waarvoor opdracht tot registratie voor was gegeven, vaak na twee weken nog steeds niet geregistreerd waren.

Wat ook interessant is om eens te kijken naar de algemene voorwaarden zoals die door ED&T gehanteerd worden. Het eerste artikel is al meteen interessant:

Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen European Domains & Trademarks B.V. en/of een aan haar gelieerde onderneming, hierna te noemen ED&T, en een opdrachtgever, welke telefonisch of anderszins tot stand is gekomen en waarop ED&T deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

Hieruit valt dus op te maken dat de overeenkomsten die ED&T sluit, voornamelijk telefonisch tot stand komen. Op zich kun je hier verder niks uit concluderen, echter wel dat ze het voornamelijk zullen moeten hebben van de telefonische acquisitie.

De SIDN heeft ook al veel klachten mogen ontvangen over de handelswijze van ED&T en raadt partijen die benaderd worden door ED&T af om met het bedrijf in zee te gaan. Daarnaast heeft de SIDN op de besloten deelnemers website de SIDN deelnemers opgeroepen om contact op te nemen en zoveel mogelijk informatie en bewijsmaterialen over deze praktijken naar de SIDN te sturen. De SIDN zegt ook letterlijk: “SIDN zal voor zover mogelijk hard optreden tegen dergelijke praktijken.”.

Heeft er iemand hier ervaring met European Domains & Trademarks B.V. of een concullega?!

ISPam.nl Job board

Arjan Bijnen, 22 augustus 2006 3:20 am

Dit zijn dus de echte marktverpesters... Door dit soort bedrijven veliezen mensen het vertrouwen in Internet Bedrijven.

 • Pingback: andreas04: close op attraction

 • Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
  Feedback!
  Fill out my online form.
  Laatste reacties

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

  Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
  Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

  Nieuw kantoor voor Cegeka
  Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

  Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
  Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...