Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Datacenters Japan mogelijk toch in de problemen

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 12 april 2011 08:01 uur

Het gebrek aan brandstof in Japan als gevolg van de zware aardbeving vorige maand kan alsnog tot grote problemen leiden bij datacenters in de buurt van Tokyo. In de zomer is de vraag naar stroom hoger dan gemiddeld.

De Japan Data Center Council (JDCC) vreest nu dat er in het zomerseizoen problemen zullen ontstaan in verband met het huidige stroomtekort en de blackouts die zijn ingesteld door de Japanse regering om verbruik te verspreiden. Japan had eerder aangegeven datacenters voorrang te willen geven in de energievoorziening.

De Japanse regering heeft vlak na de ramp in samenwerking met Tohoku Electric Power en Tokyo Electric Power een regeling ingesteld waarbij de stroom af en toe uitgeschakeld wordt om tekorten in de stroomvoorziening te voorkomen. JDCC heeft de regering op 18 maart al gewaarschuwd voor het effect dit mogelijk heeft op de datacenters in het land. JDCC is een samenwerking van datacenters met meer dan 120 leden, waaronder Softbank, Equinix Japan, NEC, Fujitsu, Hitachi and Yahoo.

Een vertaling van de waarschuwing van de organisatie laat zien dat ongeveer 50 datacenters in de buurt van Tokyo met een generator van 10.000VA, meer dan 19.000 liter brandstof per uur verbruiken om deze op te starten. De blackouts duren gemiddeld drie uur, wat er volgens de berekening van JDCC voor zou zorgen dat gemiddeld na acht blackouts de voorraad brandstof bij elk datacenter op is. Daarnaast gaf de organisatie ook aan dat het transport van al deze extra brandstof kan leiden tot een logistieke nachtmerrie.

TEPCO, eigenaar van de zwaargetroffen kerncentrale, levert een derde van alle stroom in de regio van Tokyo. Volgens een rapport van The Financial Times kan TEPCO maar een deel van de stroom producerem die nodig is in de zomermaanden, waarbij een tekort van gemiddeld 10 miljoen kiloWatt kan ontstaan. De verwachte vraag in juli en augustus ligt rond de 60 miljoen kiloWatt.

ISPam.nl Job board

Alex Bik, 12 april 2011 7:03 pm

10.000 VA, oftewel 10kVA en dan 19.000 liter brandstof? En alleen al om ze op te starten?

Zou 't misschien 10.000kVA zijn? Cijfertjes blijven lastig in dit soort berichten blijkbaar. 'Als er maar wat staat' lijkt het wel...

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...