Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPGids.com Gedragscode(.com) passeert de 50 deelnemers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2006 17:52 uur

Op 26 juli 2006 zag Gedragscode.com het levenslicht. Gedragscode.com is de gedragscode voor Internet Service Providers (ISP’s) die willen laten zien dat bij hun de klant nog steeds koning is. De gedragscode is gelanceerd omdat zowel consumenten als de branche aangaven dit nodig te vinden en er tot dan toe nog geen uniforme gedragscode was voor alle soorten ISP’s.

Sinds de lancering van Gedragscode.com hebben zich 53 ISP’s aangesloten, welke op die manier zichzelf onderscheidend vermogen toekennen. Deelname aan Gedragscode.com is kosteloos, echter niet vrijblijvend, daar consumenten het contract met een ISP kunnen ontbinden, wanneer deze de gedragscode niet naleeft.

Gedragscode.com is een initiatief van xCAT.nl Publishing, dat zich al gedurende een lange periode inzet om de ISP-branche te verbeteren. Een voorbeeld van een ander initiatief is de succesvolle petitie voor verbetering van de dienstverlening van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), een jaar geleden. Daarnaast heeft xCAT.nl Publishing ook het initiatief genomen voor de oprichting van een branchevereniging voor ISP’s, welke later dit jaar officieel bij notariële akte zal worden opgericht.

“De ISP-branche is zeer versplinterd en tot aan de lancering van Gedragscode.com was er nog weinig zelfcontrolerend vermogen van enig formaat in de branche.” aldus xCAT.nl Publishing directeur Arnout Veenman. “Daarnaast is er ook nauwelijks sprake van collectieve belangenbehartiging, terwijl de branche de hoeksteen van de samenleving is. Om die reden heb ik mij persoonlijk tot doel gesteld om de ISP-branche te professionaliseren. Met de lancering van Gedragscode.com en de branchevereniging die nu in oprichting is, denk ik dat er een grote slag is gemaakt.”

Het volledige/orginele persbericht is hier te downloaden: Persbericht – ISPGids.com Gedragscode(.com) 50 deelnemers .

ISPam.nl Job board

Oberon, 23 augustus 2006 2:50 am

Gefeliciteerd Arnout :)

Randy, 23 augustus 2006 8:51 am

Arnout, gefeliciteerd! En je weet dat je met de verdere plannen altijd op ondersteuning kan rekenen. Gelukkig steken jij en je collega's de vrije tijd in verbetering voor de branche, zoals het hoort.

Helaas zie ik bij concullega Hostmerk dat de secretaris drukker is met modden/editten van WHT dan bijvoorbeeld het verbreden van haar kring. En ook al betreft het hier een uitlating op persoonlijke titel, door dergelijk gedrag zal ik me nooit bij een dergelijk 'merk' aansluiten. Jammer, een gemiste kans!

De ISP-branche is - helaas - nog altijd voor verbetering vatbaar en zie leuke dingen opkomen binnen X-cat. Vooral doorgaan. En als ik nieuwe ideeën heb, krijg je ze weer in de mailbox.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...