Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ziggo kondigt snelheidsverhogingen aan

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 april 2011 08:04 uur

Telecombedrijf Ziggo gaat de snelheden van de meeste bestaande internetabonnees binnenkort verhogen. De verhoging gaat gepaard met een grote overstap op EuroDOCSIS 3.0.

Voor gebruikers met het snelste abonnement van 120 MB verandert er niets. “Zij hebben al het snelste abonnement in de markt en er is nog geen behoefte en nog hogere snelheden”, vertelt een Ziggo-woordvoerder tegenover ISPam.nl. “Het gaat om de bundels Alles-in-1 Basis en Plus en Internet Z2.” Die pakketten zijn op dit moment qua snelheid vergelijkbaar met de gangbare adsl-verbindingen.

De snelheid van Alles-in-1 Basis gaat van 2 Mbps down naar 10. De uplink wordt verhoogd tot 1 Mbps. Bij het Alles-in-1 Plus abonnement wordt de downloadsnelheid verhoogd van 22 Mbps tot 40 Mbps (upload blijft ongewijzigd). En abonnees met een Internet Z2-pakket krijgen een verdubbeling van hun downloadsnelheid tot 30 Mbps. De upload gaat van 2,5 Mbps naar 3 Mbps. Volgens Ziggo hebben de snelheidsverhogingen geen gevolgen voor de prijs van het abonnement.

Om hoeveel abonnees het exact gaat, is niet bekend. Maar volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het zeker om meer dan een miljoen abonnees. In totaal heeft Ziggo ruim 1,5 miljoen internetgebruikers.

De snelheidsverhoging moet binnen zes maanden zijn doorgevoerd, zo stelt het bedrijf. Veel bestaande abonnees hebben nog een EuroDOCSIS 2.0-modem. Om de snelheidsverhoging te kunnen doorvoeren, is een nieuw modem nodig dat EuroDOCSIS 3.0 ondersteunt. “Later deze maand of begin mei ontvangen gebruikers om wie het gaat persoonlijk een aankondiging van de snelheidsverhoging met de details over het vervangen van het modem.”

ISPam.nl Job board

Jurren, 20 april 2011 11:04 am

Deze snelheidsverhoging is al sinds 1 april. Alleen van dat docsis 3.0 weet ik niet zeker.

Nathan, 21 april 2011 9:23 am

Deze snelheidsverhoging is al heel lang bekend. Ziggo is tevens al zeker 2 maand alweer bezig om nieuwe modems te versturen voor alle upgrades.

Dit bericht loopt dan mijn inziens ook een beetje achter de feiten aan :)

Marco, 21 april 2011 10:57 pm

Ik heb liever een vast IPv4 adres en IPv6 connectiviteit.

gfddg, 11 april 2012 4:25 pm

Er staat een fout in het snelste internet abbo van 120mb blijft zo want dat is al de snelste op het moment van de markt dat klopt niet vodafone heeft net 500mbit en kpn heeft 500mbit en als je dat niet haalt krijg je minimaal 150mbit waarom wordt die 120mbit nooit hoger?

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?