Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dood Bin Laden zorgt voor drukte op het web

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 mei 2011 08:03 uur

Het nieuws over de dood van terroristenleider Osama bin Laden heeft het internetverkeer zondagnacht en maandagmorgen (Nederlandse tijd) flink laten pieken. Niet alleen stonden de servers van Twitter te roken vanwege de drukte, ook kregen nieuwssites behoorlijk wat verkeer te verwerken.

Op het hoogtepunt van de drukte kreeg Twitter ruim 4000 tweets per seconde te verwerken. Dat is ongeveer evenveel als tijdens de finale van de Super Bowl, maar minder dan na de aardbeving en tsunami in Japan eerder dit jaar. Toen werden bijna 7000 Twitter-berichten per seconden geplaatst, zo meldt CNN.

Naast Twitter meldde Akamai ook grote drukte op de contentnetwerken van het bedrijf. Ongeveer eenvijfde van de content op internet gaat over de netwerken van Akamai. Onder klanten van Akamai zitten grote media als nytimes.com, reuters.com, bbc.com en usatoday.com. De piek van het verkeer lag volgens het netwerkbedrijf rond 5.30 uur maandagmorgen (Nederlandse tijd).

De nieuwsverhalen op internet kregen meer dan 4,1 miljoen pageviews per seconde te verduren, volgens Akamai. Toch was dit nog niet druk genoeg voor een toptien-notering van drukste nieuwsgebeurtenissen ooit. Zo was het huwelijk van prins William en Kate Middleton goed voor meer dan 5 miljoen pageviews per seconde.

Responstijd
De drukte van zondagnacht/maandagmorgen is overigens ook terug te zien in de statistieken van het Internet Traffice Report. Toen het nieuws van de dood van Osama bin Landen bekend werd, steeg de responstijd in Noord-Amerika aanzienlijk zoals te zien is in onderstaande grafieken.

Het drukste moment op internet blijft nog altijd het moment nadat de dood van Michael Jackson bekend werd. Toen waren onder meer Google News, AOL Instant Messenger en de LA Times tijdelijk onbereikbaar door de drukte.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!