Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Certificering is noodzaak voor hostingsector’

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 4 mei 2011 08:02 uur

Meer dan één op de drie hostingproviders in Nederland beschouwt certificering als een absolute noodzaak om te overleven. Desondanks beschikt meer dan de helft van de hostingbedrijven over geen enkele vorm van certificering.

Dit is een van de uitkomsten van de Mazars Hosting Survey 2011 die onderzoeksbureau Blauw Research uitvoerde in opdracht van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) en Mazars. De DHPA werkt daarom aan een eigen keurmerk voor haar deelnemers.

Van de hostingproviders die meededen aan het onderzoek, beschikt slechts 19% over de ISO27000- en 14% over de ISO9001-certificering. Van de DHPA-deelnemers heeft 23% een ISO27000-certificering.

“Wij zien dat de ict-markt groeiende behoefte heeft aan zekerheid over uitbestede processen. Onafhankelijke oordelen van derden vervullen hierin een duidelijke behoefte. Dit blijkt uit de grote belangstelling bij providers in het verwerven van certificaten”, zegt Louis van Garderen, partner-aandeelhouder van Mazars.

“De sterke fragmentatie van de hostingmarkt vraagt om een herziening van de strategie van de spelers in deze markt. De wens tot certificering en verdergaande specialisatie zijn duidelijke signalen van de respondenten”, meent Van Garderen. De complete resultaten van het hostingonderzoek binnenkort tijdens de DHPA Techday gepresenteerd.

ISPam.nl Job board

patrick, 7 mei 2011 10:39 am

Ispam wordt meer en meer de spreekbuis voor DHPA, opzich een nobele zaak als DHPA inderdaad de hostingmarkt zou vertegenwoordige helaas zijn het in mijn ogen enkel een groep mensen die graag veel gebakke lucht de wereld in sturen, jammer, want wat een nobel idee zou zijn om hosting providers samen te laten komen tot oplossing wordt op deze manier vakkundig de nek omgedraait.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...