Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe vorm van spam op Skype

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 7 juni 2011 08:02 uur

Spammers hebben een nieuwe manier gevonden om van zich te laten horen; via voice spam op Skype. Daarbij worden mensen gebeld door iemand die zich ‘Online Help’ noemt. Op Skype zijn er meer dan honderd ‘personen’ te vinden met deze naam.

De robotstem achter het nummer verwijst de persoon vervolgens naar een pagina waar je beveiligingssoftware kan downloaden. Maar volgens een aantal gebruikers steelt de website alle wachtwoorden, e-mails en contacten van de persoon en probeert deze naar een andere, onbekende website te sturen, zo meldt IT-World. Bij sommigen is de computer daarna gecrasht.

Na het gesprek is vaak geen verwijzing te vinden naar het gesprek in de belhistorie. De ontwerper van deze spam is er dus in geslaagd om de normale Skype-procedures te omzeilen.

Op Yahoo Answers staan een aantal slachtoffers van voice spam op Skype. Het is tot nu toe onduidelijk wat Skype doet met deze scam. Op hun website wordt er geen vermelding van gemaakt. De website waarnaar verwezen wordt: www.golsg.com is nu om onbekende reden offline gehaald.

Microsoft heeft Skype vorige maand overgenomen voor bijna 6 miljard euro. Skype zal ondersteund worden door onder meer Xbox en Windows Phone. Gebruikers van Lync, Outlook en Xbox Live kunnen nu ook via Skype communiceren met anderen. Of de nieuwste vorm van oplichting gevolgen heeft voor deze gebruikers, is nog niet bekend.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!