Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix biedt connectie met Amazon-cloud

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 5 augustus 2011 08:01 uur

Equinix biedt haar klanten vanaf vandaag een directe verbinding met de clouddiensten van Amazon Web Services (AWS) in de Equinix International Business Exchange datacenters. Gebruikers kunnen zo besparen op netwerkkosten en de data transfer rate verbeteren.

Nieuwe en bestaande klanten van Equinix kunnen hun infrastructuur nu verbinden met AWS via DirectConnect om binnen de cloud een privénetwerk te creëren. Amazon biedt gebruikers een Gigabit Ethernet of 10 Gigabit Ethernet link naar haar datacenter. Elke verbinding kan gescheiden worden in verschillende delen om zo verschillende logical netwerken te onderscheiden.

Deze nieuwe samenwerking biedt Equinix-klanten een breed scala aan nieuwe mogelijkheden, waaronder verbeterde integratie voor applicaties en hardware en verwerking van een grotere hoeveelheid data. “We zijn erg blij dat we met Amazon Web Services kunnen samenwerken om onze klanten een makkelijke toegang tot de cloud te bieden”, aldus Steve Smith, ceo van Equinix.

De AWS DirectConnect is nu alleen nog beschikbaar in de datacenters in Ashburn, maar zal binnenkort beschikbaar zijn in andere datacenters van Equinix overal ter wereld.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.