Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hostingbedrijf Wikileaks moet informatie prijsgeven

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2011 10:02 uur

Wikileaks zegt dat haar hostingbedrijf heeft toegegeven aan een rechtsbevel in de Verenigde Staten om informatie te geven over oprichter Julian Assange. Dat meldden diverse Amerikaanse media. Het gerecht in de staat Virginia heeft om account- en klantinformatie gevraagd van Wikileaks en alle accounts die gelinkt zijn aan de organisatie.

Hostingbedrijf Dynadot moet onder andere gebruikersinformatie, e-mailadressen, betaalgegevens en connectiviteitsgegevens van alle Wikileaks-accounts overhandigen. Het betreft informatie van 1 november 2009 tot heden. Wikileaks bevestigde het bericht op Twitter: “Our Californian DNS hoster, Dynadot, has received a Patriot Act production order for information on Julian Assange. It has complied.”

Dynadot kreeg op 4 januari opdracht om de informatie af te staan onder de Patriot Act, de Amerikaanse terrorisme wet ingevoerd na 11 september. De Verenigde Staten wil onderzoeken hoe Wikileaks aan de gelekte diplomatieke en militaire documenten komt. De procedure wordt beschreven als een spionagezaak.

Amazon verbrak de samenwerking met Wikileaks vorig jaar, gevolgd door EveryDNS. De nieuwste webhost van de organisatie Dynadot was eerder gedwongen de domeinnaam Wikileaks.org te sluiten.

Er is al tijden een strijd tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over de bescherming van data. Eerder bleek dat de VS bedrijven verzocht om hun data uit Europese datacenters prijs te geven, onder de Amerikaanse Patriot Act. Dit is echter in strijd met de Europese wet voor de bescherming van persoonsgegevens.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...