Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

STRATO lanceert gratis clouddienst

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 2 september 2011 08:02 uur

Hostingbedrijf STRATO gaat een deel van haar HiDrive clouddiensten gratis aanbieden. Klanten kunnen via de HiDrive Free service 5 GB aan data gratis opslaan in de cloud. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend in Londen. “Om de strijd aan te gaan met de internationale competitie moet je ook een gratis dienst bieden. Do the same, but do it better”, zei CEO Damian Schmidt. “Maar het was wel een mentale en logistieke omschakeling binnen het bedrijf.”

De clouddienst biedt opslag en synchronisatie van data en is toegankelijk vanaf meerdere devices, waaronder een mobiele telefoon browser of HiDrive Android applicatie. Dit maakt het mogelijk persoonlijke data overal ter wereld te gebruiken. STRATO richt zich op jongere gebruikers die graag data delen en biedt daarom een sharelink-optie. Gegevens kunnen extra worden beveiligd met BackupControl service. Voor klanten die meer opslagruimte nodig hebben is er de mogelijkheid om door te stromen naar een grotere, betaalde opslag.

Voor de HiDrive diensten is een speciaal serverplatform ingericht binnen de datacenters van het bedrijf. Voor gebruikers van de gratis clouddienst is geen telefonisch of e-mail support zoals bij andere diensten van het bedrijf. Wel is er een community van gebruikers ingericht waar advies en hulp wordt geboden.

Het hostingbedrijf lanceerde de betaalde HiDrive clouddienst in 2010 en heeft inmiddels meer dan 100.000 betalende klanten voor deze dienst. Toch dwong de harde concurrentie STRATO om haar eerste gratis dienst aan te bieden. Het verschil met andere clouddiensten is volgens Smidt is de veilige opslag van de data. “Bij veel gratis services weet je niet altijd in welk land de data opgeslagen zijn en dus ook niet welke wetten van toepassing zijn. Onze datacenters staan in Duitsland, waar de hele strenge databeschermingswetten gelden.”

STRATO is de op een na grootste aanbieder van webspace en webapplicaties met twee datacenters in Berlijn en Karlsruhe. De webhost is vooral actief in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?