Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking Regiocloud opent datacenter in Waalwijk

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2011 08:10 uur

Een nieuwe samenwerking gericht op het bouwen van regionale datacenters, heeft het eerste datacenter geopend in Waalwijk.

Het Datacenter Brabant, zoals de locatie officieel heet, is een initiatief van Regiocloud, een samenwerking van ICTroom, Bauhaus IT-Architects en SLTN. Datacenter Brabant is een carrier neutrale colocatie-faciliteit met ongeveer 500 m2 aan datavloer.

Waalwijk is heel belangrijk voor de regio. “Het is een van de grootste industriegebieden met heel veel grote bedrijven”, zegt Sander Nieuwmeijer, als één van de initiatiefnemers van Regiocloud en oprichter van ICTroom. ICTroom bouwt, beheert en onderhoudt datacenters in heel Nederland.

Het datacenter is volledig redundant uitgevoerd en heeft directe glasvezelverbindingen met lokale glasvezelringen van Parkned Waalwijk en Breedband Tilburg, diverse carriers en een dubbele verbinding met de AMS-IX.

Dichtbij
“Met de snelle verbindingen die we in Nederland hebben, is de nabijheid van Amsterdam voor een datacenter geen noodzaak meer”, stelt Nieuwmeijer. “Bovendien merken we dat er in Brabant veel behoefte is datacenterruimte vlakbij de bedrijven in de regio.” Dat komt volgens hem vooral omdat steeds meer midden- en kleinbedrijven hun servers naar een datacenter verplaatsen. “De grote ondernemingen wisten al de weg naar datacenters te vinden, nu volgt het MKB.”

Volgens Nieuwmeijer is Waalwijk ook heel blij met nieuwe datacenter. “Datacenter Brabant fungeert als een soort accelerator van de glasvezelring van Parkned die door Waalwijk loopt en zal waarschijnlijk nieuwe bedrijven aantrekken.”

Het datacenter (pdf) biedt plaats aan ongeveer 250 racks en maakt gebruik van indirecte vrije koeling. Het heeft het naar eigen zeggen een PUE (Power Usage Effectiveness) van minder dan 1,2 en mag zich dankzij het gebruik van groene energie en diverse energiebesparende ingrepen klimaatneutraal noemen.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?