Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eurocloud Spanje ontwikkelt handleiding cloud

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2011 08:01 uur

Eurocloud Spanje is bezig met het ontwikkelen van een handleiding voor cloud computing. Het bedrijf ontwerpt de handleiding in eerste instantie voor Spanje, maar verwacht dat het initiatief ook opgepakt gaat worden in andere Europese landen waar Euorcloud actief is. “De guideline komt eind dit jaar uit. Veel bedrijven hebben advies nodig over de cloud. Waar moet je op letten? Wat heeft een bedrijf nodig? Over dat soort dingen willen wij informatie geven”, zegt Pedro Prestel, CEO van Eurocloud Spanje in een interview met ISPam. “Het is een Spaans initiatief, maar binnen de organisatie worden veel ideeen uitgewisseld. We hebben ook een wikicloud opgericht waar andere landen vervolgens interesse in toonden.”

Volgens Prestel is een handleiding hard nodig voor het bedrijfsleven in zowel Spanje als Europa. “Spanje loopt een beetje achter op het gebied van cloud computing. Bedrijven hier zijn nog steeds in de fase dat ze proberen te begrijpen waarom zij naar de cloud zouden moeten.”

Volgens Prestel is er juridisch geen probleem, ondanks de huidige conflicten tussen de Verenigde Staten en Europa over het recht op, en toegang tot, data. “Er is een juridisch framework voor Europa waarin alle afspraken wat betreft de cloud staan beschreven. Wij bevelen ieder bedrijf dat bij ons voor advies komt aan, om goed uit te zoeken wat voor verschillende cloudoplossingen er worden aangeboden. Het is belangrijk om te weten welke regels er zijn en of de aanbieder zich daaraan houdt.”

Eurocloud was sterk vertegenwoordigd op SIMO Network deze week in Madrid. De organisatie wilde bedrijven informeren door middel van presentaties. “Deze beurs is een goede mogelijkheid om iedereen de voordelen van de cloud te laten zien.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...