Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuwe technologie voor energiebesparing datacenter

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2011 08:01 uur

Een Europese afdeling van Fujitsu zegt een simulatietechnologie te hebben ontwikkeld die verschil in energiegebruik binnen een datacenter sneller kan opsporen. Dit zou de efficiëntie doen toenemen. Om de hoeveelheid energie die wordt gebruikt te verlagen, moeten bedrijven volgens Fujitsu zowel hardware, airconditioning en andere faciliteiten bij datacenters bekeken worden.

Fujitsu kan met de nieuwe technologie de energiestromen en het elektriciteitsgebruik binnen het datacenter monitoren en zo het succes van pogingen om energie te besparen meten. Het bedrijf zegt dat vooral aanpassing van de airconditioning in datacenters veel energie kan besparen (tot mogelijk 40 procent), omdat deze nu nog niet meeverandert met de activiteit van de servers. Deze nieuwe technologie bepaalt hoe de temperatuur beweegt en kan de snelheid 1000 keer sneller vaststellen dan met eerder ontworpen technieken. Zo kan het energieverbruik van een datacenter snel vastgesteld worden en geeft het de mogelijkheid om het succes van energiebesparingmethoden te meten.

Deze nieuwe poging om de efficiëntie van datacenters is belangrijk, zegt Fujitsu. Het energieverbruik van datacenters neemt nog steeds toe en bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van deze centers, zegt het bedrijf in een persbericht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.