Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Vraag naar 50+ Mbps-verbinding groeit’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 18 oktober 2011 08:03 uur

Binnen twee jaar verwacht één op de vier Nederlandse consumenten een internetverbinding van 50 Mbps of meer nodig te hebben. Vooral jongeren hebben behoefte aan zo’n supersnelle breedbandverbinding.

Dat is de belangrijkste conclusie uit het Dutch Consumer Connected 2011-onderzoek van Telecompaper dat onder ruim 14.000 Nederlanders is gehouden.

Ongeveer 25 procent van de ondervraagden zegt dus in de (nabije) toekomst een verbinding van 50+ Mbps nodig te hebben. Een jaar geleden was dit nog ongeveer 20 procent en in 2009 slechts 15 procent.

Nog eens 37 procent van de ondervraagden weet nog niet zeker of ze binnen twee jaar een dergelijke snelle internetlijn nodig hebben. Ook dit percentage is hoger dan een jaar geleden.

Opvallend is overigens dat vooral jongeren tussen de 15 en 19 jaar en mensen die al een glasvezelverbinding hebben, een grotere behoefte hebben aan een snelle internetverbinding. Van hen zegt ruim één op de drie in de toekomst zo’n verbinding te willen hebben.

Welke technologie er voor zo’n snelle internetverbinding gebruikt wordt, is voor consumenten nog onzeker. Voor één op de drie ondervraagden is glasvezel de meest logische technologie om aan de snelheidswensen te voldoen. Opmerkelijk is dat het aantal mensen dat denkt dat de kabel een goed alternatief voor de toekomst is, is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Op dit moment denkt een kwart dat de kabel zal volstaan, aldus Telecompaper.

Tot slot hebben de onderzoekers gevraagd welke aspecten belangrijk zijn bij de keuze voor een bepaalde internetverbinding. Hierbij scoren betrouwbaarheid en prijs bij 80 procent van de ondervraagden erg hoog. Volgens onderzoeker Tine Niezink is dat niet vreemd. “Met meer en meer apparaten in huis die verbonden zijn met het internet, wordt betrouwbaarheid van de verbinding steeds belangrijker.”

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...