Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse hosters in actie tegen wetsvoorstellen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 1 november 2011 08:04 uur

De Amerikaanse hostingindustrie onderneemt actie tegen een aantal wetsvoorstellen die op dit moment in het Amerikaanse parlement worden behandeld of al zijn goedgekeurd. De hosters zijn bang dat het voor kleine partijen onbetaalbaar wordt om hun hostingactiviteiten nog langer uit te voeren.

De weerstand van de Amerikaanse hosters is vooral gericht tegen de PIPA, oftewel de Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act ook wel ‘Protect IP’-wet genoemd. Deze wet maakt het gemakkelijker om zonder hoor en wederhoor actie te ondernemen tegen websites waar klachten over binnenkomen, bijvoorbeeld over auteursrechtenschending.

Volgens de hosters is de PIPA bedacht zonder gedegen kennis van hoe het internet werkt en zal de wet meer kwaad dan goed doen. Maar er zijn meer ontwikkelingen in de VS die – met name kleine – hosters zorgen baren. Zo zijn hosters niet blij met de netneutraliteitregels die vorig jaar zijn aangenomen en staat bovendien de privacy van opgeslagen data onder druk.

“Als mensen aan internet denken, denken ze vooral aan partijen als Amazon, Facebook en Google. Maar de kleine familiebedrijfjes worden vergeten en moeten worden beschermd tegen te veel regulering”, aldus de actiegroep. De kosten voor kleine hostingbedrijven dreigen hierdoor te veel op te lopen.

Dinsdagmiddag wordt een webinar georganiseerd waarbij iedereen zich kan laten informeren over de ontwikkelingen in de VS en de bezwaren die Savehosting hiertegen heeft. De webinar is tussen 18 en 19 uur Nederlandse tijd te volgen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!