Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking ter bevordering van de veilige cloud

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 november 2011 08:03 uur

De Open Data Center Alliance (ODCA), waar veel grote it-bedrijven zich bij hebben aangesloten, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met de Cloud Security Alliance (CSA).

Met de samenwerking proberen beide organisaties de implementatie van clouddiensten te stimuleren. Een belangrijk speerpunt daarbij wordt de beveiliging van de cloud.

Dankzij de samenwerking worden de eisen voor de zogenoemde Cloud Service Provider Assurance and Monitoring aangevuld met trainingen en certificeringen voor het beveiligen van de cloud.

Barrière
Bezorgdheid over de veiligheid wordt vaak gezien als de grootste barrière tegen de cloud. Een recent onderzoek onder de ODCA-leden heeft aangetoond dat de bezorgdheid over de veiligheid het grootste obstakel voor gebruik van cloudoplossingen.

De Open Data Center Alliance is een verzameling van it-bedrijven die samen voor de lange termijn een reeks eisen en voorwaarden voor datacenters bedenken. De alliantie wordt geleid door twaalf  hoofdbedrijven waaronder Capgemini, BMW, Terremark en Lockheed Martin.

De Cloud Security Alliance is een non-profit organisatie die het veilig gebruik van cloud computing promoot. Dit gebeurt onder meer door het geven van trainingen en workshops zoals het STAR-programma (Security, Trust, and Registry program).

De eerste resultaten van de samenwerking zullen vanaf het eerste kwartaal van 2012 zichtbaar worden, zo is de verwachting.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!