Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPview met Robbert van Hulsentop van Technotop

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 11 september 2006 10:59 uur

We beginnen deze week met een nieuwe ISPview. Dit keer heb ik Robbert van Hulsentop van Technotop geinterviewd. Wie ook door mij geinterviewd wil worden, kan mij bereiken via feedback.xcat.nl en wellicht doe ik de volgende ISPview met jou.

Wat is jouw rol binnen Technotop?

Mijn rol binnen Technotop is die van systeembeheerder. Technotop bestaat uit twee man, ieder doet zijn eigen ding binnen het bedrijf. Zoals gezegd ben ik de systeembeheerder en beheer ik de gehele technischedienst. Ik zal mij dan ook nooit bezighouden met de Administratie, boekhouding en noem maar op.

Als technische dienst neem je de (technische) helpdesk ook voor je rekening, hoe ervaar je het contact met de klanten?

Dat is per cliënt verschillend, vooral zakelijke cliënten zitten niet te wachten op een technischverhaal. Bij deze groep is de communicatie van groot belang, ervaring is zeker niet slechter te noemen, het heeft alleen een hele andere aanpak nodig.
 
Al met al hebben we niet veel technische vragen, als het werkt, werkt het en hoor je daar ook niemand over klagen.

Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten van Technotop?

Zelf zijn wij druk bezig met professionaliseren van ons bedrijf, niet alleen intern maar ook onze diensten. Dit speelt sinds januari dit jaar en zit momenteel in zijn eind stadium. Diensten worden in de toekomst alleen nog in Rotterdam en omgeving aangeboden, waarbij onze diensten in Amsterdam deels komen te vervallen. 

Wat verwacht je dat er in de nabije toekomst in de ISP branche zal gebeuren? 

In de ISP wereld zien wij geen grote veranderingen in de toekomst. De economie zit in een gigantische lift en juist op dit moment hoor je toch veel ISP’s moord en brand schreeuwen over stijgende kosten. Naar mijn idee is dit geheel overtrokken en is het juist de instelling van bedrijven om hogere margès te hanteren aan zijn of haar prijzen. Het is zeker geen proces dat dat zich in één dag zal voltrekken. Geen reden tot paniek dus.

Wat vind je persoonlijk het leukst aan werken in deze branche? 

De ISP branche is gigantisch jong, wij gaan geregeld bij bedrijven langs en het valt toch op dat veel ondernemers rond de 20 tot 30 jaar jong zijn. Vooral de sfeer en het contact tussen bedrijven onderling is hierdoor vrij sterk. Het blijft een branche weer iedereen is begonnen als het zijnde een hobby wat ook sterk de sfeer verbeterd. Elke dag een leuke dag (bijna dan) en ik denk dat ik daarmee en ik denk dat ik daarmee niet de enige ben in deze branche.

Op welke wijze onderscheid Technotop zich van de concurrentie?

Persoonlijk, wij behandelen elke cliënt gelijk en proberen dit zover het kan altijd mondeling te doen. Dit kan per telefoon en of een rondleiding in een van de datacentra’s waar wij diensten aanbieden. Vooral het laatste is momenteel een enorm succes, zo weten cliënten met wie ze te maken hebben, je hebt toch met een koop op afstand te maken. Zekerheid dat het product juist zal worden geleverd is van groot belang en met wie je zaken doet, uiteraard. 

Waar is de keuze voor de netwerken EuroAccess en Veraert op gebaseerd?

Als bedrijf zijnde zijn wij altijd opzoek naar de beste prijs kwaliteits verhouding. Het gaat ons niet zo zeer om de uptimes, wij gaan er vanuit dat beide bedrijven er alles aan doen om de diensten zo kwalitatief mogelijk aan te bieden. Vooral de persoonlijke support is zeer belangrijk. Wij kwamen daardoor enkel bij twee bedrijven uit, VerAert en EuroAccess. Ik kan dan ook niet veel meer zeggen dan dat ze prima diensten afleveren. 

Bedankt voor het interview.

Graag gedaan.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...