Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ict-sector gematigd positief over economie

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 18 november 2011 08:01 uur

De Nederlandse ict-sector ondervindt nog weinig hinder van de economische crisis. De omzet en werkgelegenheid in de sector zijn in het derde kwartaal van 2011 gestegen. Dat blijkt uit de ICT-kwartaalmonitor van ICT-office over het derde kwartaal van 2011, uitgevoerd door Heliview Research.

Ict-bedrijven blijken het economisch klimaat een hogere beoordeling te geven dan bedrijven in andere sectoren. ICT-office hanteert voor het onderzoek deelsectoren: software, hardware & kantoortechnologie, ict-dienstverlening en telecom & internet. Allen lieten de afgelopen 3 maanden groei zien.

De verwachtingen voor het vierde kwartaal van 2011 zijn binnen alle deelsectoren gematigd. Systeemsofware-bedrijven zijn het meest positief over de komende maanden. Ook in het derde kwartaal steeg de vraag naar deze producten en diensten sterk. Volgens de onderzoekers zijn vooral bedrijven die actief zijn in servers, midrange en mainframes somber; zij verwachten een daling van de vraag. Bedrijven die actief zijn in hosting en netwerkinfrastructuur verwachten een lichte daling in de vraag. Ook zal naar verwachting de vraag naar hardware en kantoortechnologie in het vierde kwartaal van 2011 afnemen.

De onderzoekers verwachten dat de vraag naar ict-producten gelijk zal blijven in de laatste maanden van het jaar.  Ook zeggen zij dat de werkgelegenheid in de sector waarschijnlijk zal niet veel toenemen in deze periode.

ICT-office is een bracnche-vereniging van 550 it-, telecom-, internet- en officebedrijven in Nederland. De vereniging doet onderzoek voor de ICT-Kwartaalmonitor onder voornamelijk CFO’s van meer dan 130 ict-bedrijven.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!