Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Hoe te reageren op nieuwe internetregelgeving (Column)

  • Door
  • Rashid Niamat
  • geplaatst op
  • 12 januari 2012 08:03 uur

Begin januari staat in het teken van doorgaan wat het oude jaar eindigde, nieuwjaarsrecepties bezoeken en zo snel mogelijk proberen nieuwe trends te doorgronden. Als je het goed doet weet je feilloos deze drie zaken te combineren. Tijdens de recepties leg je het oor te luisteren en met de nieuw opgedane kennis ga je de volgende dag al in de weer.

Een vraag die ik in ieder geval al meerdere keren heb gehoord dit jaar (!) is, of we een vervolg gaan krijgen op lektober en wie dan het meest voor schut komt te staan. De vraag is begrijpelijk, want lektober heeft een groot deel van de samenleving en daarmee ook de internetsector, wakker geschud. Maar dat geldt ook voor Diginotar en dat geldt in mindere mate – want voor een kleinere groep relevant – ook voor de ophef over de Cookieswet. Je zou daardoor bijna vergeten dat er ook nog zoiets is als de Wet van Dam die de stilzwijgende verlenging van contracten aan banden legt, een toezichthouder die nu ook B2B-communicatie mag beoordelen op het ‘spamgehalte’ en de EU die de dataprotectie richtlijn op de schop neemt.

Als je je verdiept in al deze punten dan wordt al snel een trend voor het nieuwe jaar zichtbaar. En dat is helaas niet een nieuwe vorm van nog betere hosting of een andere technische verbetering. Het lijkt er veel meer op dat in het jaar 2012 de impact van een hele riedel nieuwe wet -en regelgeving voor het eerst merkbaar gaat worden. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook de nodige activiteiten rond certificering, compliance en standaardisering die nationaal en soms ook internationaal worden uitgerold.

Dat roept natuurlijk om een reactie, maar wat is daar wijsheid? Je kunt de regels ter kennisgeving aannemen en vervolgens doorgaan met je business. Of kies je er juist nu voor – in tijden dat de concurrentie wellicht nog heviger gaat worden en de autonome groei onder druk komt te staan – je serieus te verdiepen in de materie? De kennis die je daarmee opdoet zet je vervolgens in als USP en zo onderscheid je je van de concullega’s in het veld. Of kies je voor nog een andere methode: verdiepen in de materie en daar actief over communiceren met de branchegenoten, omdat je meent dat de sector baat heeft bij kennisvergaren en kennisdelen?

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...