Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XLS Hosting gaat internationaal als CloudVPS

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 3 februari 2012 08:06 uur

VPS-provider XLS Hosting heet sinds deze week CloudVPS. Het bedrijf wil met de nieuwe naam de nadruk leggen op de specialisatie in virtual private servers. Ook wil het bedrijf meer buitenlandse klanten aantrekken.

De website van de isp is deze week totaal vernieuwd. Naast de Nederlandse versie is er ook een Engelstalige site. “We merken dat er veel Amerikaanse partijen Europa binnentrekken met als vestigingsplaats Amsterdam. Wij denken dat we als Europese partij grote kans maken om hier tegenwicht tegen te bieden”, vertelt Lennard Zwart, directeur van CloudVPS.

Om verschil te maken met de Amerikaanse partijen heeft CloudVPS veel aandacht besteed aan de privacyregels. “We hebben nieuwe algemene voorwaarden opgesteld waarin veel privacy-aspecten zijn opgenomen zoals wanneer welke overheden toegang hebben tot de data van klanten.” Ook bij een cease and desist-verzoek geven veel Amerikaanse partijen vaak direct toegang tot data van klanten uit vrees voor rechtszaken. “Dat gaan wij niet doen.”

Cloudcertificering
De striktere privacyvoorschriften vormen ook onderdeel van de nieuwe certificering waar CloudVPS aan werkt. “Samen met KPMG zijn we bezig om een cloud-specifieke certificering te ontwikkelen waarin alle risico’s van de cloud worden omgeschreven en getoetst.” Deze certficering wordt waarschijnlijk in maart afgerond waarna de eerste audits bij de provider zelf waarschijnlijk in augustus voltooid zijn.

Zwart voorspelt de komende jaren nog een grote groei voor de cloud. “We zien steeds meer bedrijven die met hun netwerk de cloud ingaan. Eerst waren dat vooral bedrijven van circa twintig werknemers, maar het worden steeds vaker grotere ondernemingen met 500 tot 1000 medewerkers.”

Bitterzoet
Overigens is de naamswijziging van XLS Hosting met een beetje pijn in het hart doorgevoerd, erkent Zwart. “We zijn na zes jaar trouwe dienst als XLS wel gehecht geraakt aan deze naam. Maar je moet veranderen in de hostingmarkt anders overleef je het niet.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...