Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Megawatt lijkt de nieuwe maatstaf voor datacenters

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 februari 2012 08:08 uur

Een aantal datacenterbedrijven is gestart met het vermelden van de omzet en het aantal servers per megawatt elektriciteit. Daarmee lijkt een belangrijke trend te zijn gezet.

Zowel Rackspace als de Telecity Group kwamen afgelopen week met financiële cijfers over het vierde kwartaal en het hele jaar 2011. Daarbij maakte Rackspace bekend dat het helemaal is overgestapt op het vermelden van de omzet in combinatie met het aantal servers per megawatt (MW), in plaats van het aantal vierkante meters.

Volgens Rackspace is het aantal megawatts dat gecontracteerd is en het totaal aantal beschikbare megawatts waardevoller om te vermelden, dan het aantal vierkante meters. “Wij geloven dat elektriciteit een betere maatstaf is om onze capaciteit te meten”, zo schrijft het bedrijf in het jaarverslag.

Rackspace had in het vierde kwartaal 48,2 megawatt onder contract, waarvan 20,9 megawatt ook echt werden gebruikt. Die 20,9 megawatts waren nodig om 79.000 servers voor stroom te voorzien. Voor elke megawatt die aan energie werd verstookt, ontving Rackspace ongeveer 55 miljoen dollar aan omzet. Een jaar eerder was dat nog 53 miljoen dollar.

Telecity
Ook bij de Telecity Group wordt sinds een jaar steeds meer nadruk gelegd op het belang van het aantal megawatts. Telecity noemt echter ook nog het aantal vierkante meters.

In heel Europa heeft Telecity nu ongeveer 124 MW aan vermogen beschikbaar als alle klantruimte bezet is. Een jaar eerder was dat nog 107 MW. Van de 124 MW was aan het einde van het vorig jaar 56 MW in gebruik en nog 68 MW beschikbaar.

De gemiddelde omzet per vierkante meter steeg bij Telecity gedurende het afgelopen jaar met 6,2 procent tot 4.395 pond (ca. 5300 euro).

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!