Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Dot TK wil kostenloos topleveldomein .frl voor Friesland beheren

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 17 februari 2012 08:04 uur

Dot TK wil het topleveldomein .frl kostenloos als registry beheren. Op die manier hoeft de provincie Friesland alleen de aanvraagkosten voor het domein te betalen aan het ICANN. Dot TK heeft dit gisteren laten weten aan de provincie.

Het gebaar van Dot TK volgt op een eerdere afwijzing van het .frl-domein door de Provinciale Staten: zij verwezen een voorstel van Gedeputeerde Staten om het toplevel domein aan te vragen bij de ICANN vorige week naar de prullenbak. Provinciale Staten vonden de geraamde kosten van ruim vier miljoen euro voor de komende drie jaar te hoog.

Pompeblêd
Als Friesland instemt met het voorstel van Dot TK, resten alleen de aanvraagkosten van 185.000 euro. Dot TK – eigendom van de Tokelause overheid en telecombedrijf Teletok – is evenwel geen filantropische weldoener met een pompeblêd als hart. Het bedrijf verdient de kosten terug door advertentie-inkomsten.

ISPam.nl Job board

Arjan, 17 februari 2012 11:37 am

Lijkt mij een aantrekkelijk aanbod voor de provincie Friesland, hoop echter dat ze het niet aan zullen nemen en toch naar een andere oplossing willen kijken. Heb persoonlijk niets tegen de organisatie Dot TK, maar .tk is niet bepaald een serieus alternatief op .nl, .com etc. Gebruikers van .tk zijn over het algemeen vooral hobbyisten en studenten welke vaak niets uit willen geven voor een domeinnaam. Het imago welke .tk dan ook heeft als TLD is niet bepaald professioneel. Ben ook nog nooit een serieus bedrijf tegen gekomen welke daadwerkelijk een .tk domein op hun visitekaartje heeft staan.

Ik denk dat als Dot TK voor .frl exact dezelfde strategie zal voeren, het imago hiervan binnen no-time hetzelfde zal zijn en men .frl niet als serieus TLD zal gaan zien.

Is het niet veel interessanter als SIDN deze taak op zich zal nemen? Hoeveel zal het nou daadwerkelijk moeten kosten om .frl mee te laten draaien met de faciliteiten welke er al zijn voor .nl? Persoonlijk denk ik niet al te veel daar ik er van uit ga dat de systemen welke er nu zijn de nodige over capaciteit hebben om dit aan te kunnen. SIDN zal van inkomsten op .frl vervolgens de zaken kunnen uitbreiden waar dit nodig mocht zijn. Op wat schoonheidsfoutjes na weten ze tenslotte de .nl zone ook al jaren met een uitmuntend resultaat te beheren.

A, 21 februari 2012 7:19 pm

Nou, als .TK echt dapper is, neemt zo ook de aanvraagkosten voor haar rekening.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...